21 C
Pals
Dilluns, 15 abril 2024
- Publicitat -

Desavinences al govern de Torroella sobre la cessió del camp de futbol de l’Estartit

En les al·legacions conjuntes que han presentat, els grups discrepants consideren que l’autor de l’estudi de viabilitat no és competent per fer-lo i que hi ha dèficits urbanístics.

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El grup municipal d’Esquerra Republicana, que governa en coalició a l’Ajuntament de Torroella de Montgrí amb Unitat i Progrés Municipal (UPM), ha decidit alinear-se amb els grups a l’oposició de Junts, la CUP, Compromís amb Torroella i l’Estartit (CambTE) i L’Estartit Som Tots (L’EST), al voltant de la cessió del camp de futbol de l’Estartit. En una nota de premsa denuncien possibles irregularitats formals en el concurs públic que vol cristal·litzar amb aquesta adjudicació. L’entitat municipal descentralitzada (EMD) és l’organisme que vol dur a terme la concessió del camp de futbol de l’Estartit a la Unió Esportiva Llagostera, i des d’aquests cinc grups municipals es considera que no és un ens competent per a fer-ho.

En les al·legacions conjuntes presentades en aquesta fase del concurs, els grups discrepants consideren que l’autor de l’estudi de viabilitat no és competent per fer-lo i que hi ha dèficits urbanístics. A més, destaquen que no queden clares les condicions d’accés a la instal·lació esportiva. Segons el parè de les formacions polítiques dissidents en aquest tema, es tractaria d’una privatització de l’espai, i ho argumenten explicant que això es pot comprovar en la relació econòmica que s’estableix en el mateix plec de clàusules. Una de les principals reclamacions que fan és la manca d’un reglament del servei públic esportiu aprovat per l’EMD de l’Estartit. Això motiva que no quedin clares les condicions d’accés a la instal·lació esportiva, vulnerant així l’entrada als serveis públics sense cap mena de discriminació, ni econòmica ni d’altre ordre. Si s’acaba atorgant la concessió, serà el gestor qui decidirà qui entra a la instal·lació i en quines condicions ho fa. Això xoca radicalment amb el principi de lliure accés als serveis públics bàsics, com l’esportiu, que els ens locals han de promoure com a competència pròpia. 
La UE Llagostera, que va aconseguir recentment l’ascens a la Primera Divisió Federació (l’equivalent a la 2ª B), disposa d’un estadi que no compleix els requisits fixats per a la categoria. En aquest context, el camp de futbol de l’Estartit compta des del 2008 amb gespa artificial, i té totes les instal·lacions pròpies d’aquest tipus d’equipaments: vestidors, dutxes, il·luminació del camp, etc. El 2002 es van equipar les grades, que són cobertes i amb seients. En total té capacitat per a unes 300 persones, i compliria amb les condicions que sol·licita la Federació Espanyola de Futbol. Precisament, a Ràdio Capital entrevistàvem diumenge passat l’Alcalde de Torroella Jordi Colomí (que pertany al grup d’UPM), i ens explicava que l’arribada del Llagostera a l’Estartit podria significar un augment de visitants a la vila. També ens parlava dels beneficis que això podria tenir per al futbol base de Torroella i L’Estartit.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

El Govern afegeix Begur, Calonge, Platja d’Aro, Pals Santa Cristina i Torroella a la llista de zones tensionades per limitar el preu del lloguer

La Generalitat de Catalunya ha ampliat significativament la llista de zones tensionades en resposta a l'escalada dels preus del lloguer, incloent-hi ara Begur, Calonge, Platja d'Aro, Pals, Santa Cristina i Torroella de Montgrí. Anunciat per la consellera de Territori, Ester Capella, des de la Val d’Aran, aquesta nova inclusió porta el total a 271 municipis catalans on es podran aplicar controls sobre els lloguers.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -