4.3 C
Pals
Dimarts, 7 desembre 2021
- Publicitat -

Polèmica democràtica

Ahir Radio Capital obria la seva portada parlant d’eleccions democràtiques i es lamentava tot explicant, que a set municipis del Baix Empordà, les eleccions seran simbòliques perquè només hi ha una llista i per tant,  passi el passi, tinguin  set  vots o en tinguin tres-cents, ells seran els representants del poble a l’ajuntament el propers quatre anys.

Potser ho faran molt bé malgrat no tenir oposició, o potser no ho faran llei bé a ulls de part dels veïns. En qualsevol dels dos casos em semblen plenament responsables els que es presenten i molt irresponsables els que probablement els criticaran des de comoditat del que observa el marejol des del passeig.

Exercir la responsabilitat és també una magnifica manera, potser la millor d’exercir la democràcia. No he entès mai les crides a no votar, ni entenc la gent que sempre espera que siguin els altres que assumeixin, les responsabilitats i facin la feina.

Malauradament la gent sense esma per participar d’una llista municipal, acostuma a ser la mateixa que no té temps de fer accions solidaries, ni temps per anar a les reunions de pares del col·legi, ni d’organitzar les festes del poble, ni de collir un paper o una llauna quan passeja.

Tots sabem que tenir ajuntaments és estrictament necessari si hom no vol viure en el caos permanent. El meu reconeixement doncs als valents que han fet aquestes llistes. Ells tant com els que hauran de guanyar-se una regidoria  a les urnes han entomat la responsabilitat que al seu ajuntament no es generi un buit de poder i que aquell poble perdi tota la raó de ser un poble.

El que no deixa de ser curiós és que molts d’aquests pobles siguin veïns i tots de la banda de ponent de la comarca. I una esmena a Forallac hi ha dos candidats i un ambient de final de “Champions”

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios