24.1 C
Pals
Dimecres, 21 octubre 2020

La portada – 07-11-2016

El més llegit

COVID-19 al Baix Empordà, segona comarca amb la taxa de PCR positives més alta de tot Catalunya

La situació del coronavirus al Baix Empordà empitjora després que la comarca tingui una de cada cinc PCR positiva i Palafrugell sigui el segon municipi de Catalunya amb risc de rebrot més alt

Una empresa empordanesa dissenya una web gratuïta per a bars i restaurants perquè venguin en línia menjar per emportar

Creativa Online ja va fer aquest servei desinteressat al comerç en la primera onada de la pandèmia

Ecologistes i pagesos s’oposen a la variant de Torroella

Sostenen que el futur pont sobre el Ter trinxarà la plana agrícola i tan sols traurà un 10% del trànsit cap a l'Estartit

L’hospital de Palamós anul·la les operacions demorables a “pacients fràgils” per afrontar la segona onada de COVID-19

El SSIBE ajorna algunes proves a primària i a consultes externes i suspèn els ingressos temporals a Palamós Gent Gran
Avatar
Miquel Curanta
Sóc de Pals.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

Begur ha anunciat que destinarà 100.000€ dels pressupostos del 2017 a projectes que decidiran els begurencs. En diuen Pressupostos participatius. Ja vam tenir coneixement fa un temps que La Bisbal havia endegat una iniciativa similar amb una partida de 50.000€ que els ciutadans poden destinar a fins a 3 projectes.

I de fet, els ciutadans de Begur mateix van decidir en el seu dia, la col·locació d’arbrat a la Plaça Lluís Esteve i Cruañas. Com no pot ser d’una altra manera, estem 100% a favor que els ciutadans decideixin l’ús i la destinació dels diners públics. De fet, ens atrevim a anar un pas més enllà, reclamant que els ciutadans exerceixin més control sobre la despesa dels recursos.

I amb tot això, m’atreveixo a afegir alguns casos més on la participació ciutadana faria encara més democràtica la gestió dels equips que governen alguns Ajuntaments o institucions: Els casos de gestió de l’Urbanisme.

El nostre, és un territori bonic i ple de possibilitats, gràcies al turisme i a l’entorn que tenim. Ara bé, hi han iniciatives i plans urbanístics que ja sigui per antics o perquè permeten que per la porta del darrere es facin despropòsits haurien d’estar sotmesos a més mesures de control.

I és aquí on els ciutadans hi tenim molt a dir. Potser valdria la pena, que quan des dels ajuntaments es decideixen projectes urbanístics, re qualificacions, POUMS i altres accions que modifiquen el nostre poble de manera estructural, es consultés a la ciutadania sobre la idoneïtat de tirar-ho endavant. Sempre posant sobre la taula els beneficis o els costos de cada actuació, però hem de donar per fet, que som madurs, intel·ligents i estem capacitats per entendre que si frenem una actuació determinada amb l’argument de la preservació de l’entorn, això pot revertir negativament en els comptes públics, per exemple.

Però crec que és una manera sana de donar veu a la gent sobre assumptes que afecten de manera estructural els nostres pobles i ciutats.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Pere Llos: “No volem una autovia al Baix Ter”

Avui al Supermatí hem parlat amb Pere Llos, portaveu de Gent del Ter, sobre la millora de la circulació viaria al Baix Ter. Les dues propostes que s'han fet són construir un nou pont. El problema principal està en la gran quantitat de tràfic que es genera, ja que la C-31 passa pel nucli urbà de Torroella. Pere Llos ens comenta que s'entén que es vulgui descongestionar el transit d'aquesta carretera, la C-31, concretament el tram de Pals a Torroella, però que cap de les dues propostes dels vials de la construcció del nou pont és viable, per tant, proposa l'alternativa zero.

Miley Cyrus està treballant en un disc de versions de Metallica

Miley Cyrus està fent moltíssimes versions aquests dies, el qual és una molt bona notícia, ja que les seves versions sempre són excel·lents. Recentment, la cantant ens ha posat a tots els pèls de punta amb les versions de ‘Communication’ de The Cardigans, ‘Zombie’ de Cranberries, entre altres. Fins i tot ens ha sorprès fent…

Shawn Mendes es despulla en el tràiler de “In Wonder”

El 23 de novembre podrem veure a Netflix “In Wonder” el documental més personal de Shawn Mendes, on el músic es despullarà als seus seguidors i mostrarà el seu costat més íntim. Serà l’avantsala d’un nou disc “Wonder” que arribarà el 4 de desembre i que té amb el tema que dóna nom al treball…

L’Ajuntament de Palamós donarà 56.000€ a Càritas Diocesana de Girona

D'altra banda, també s'ha aprovat un conveni de col·laboració entre l'Ajuntament de Palamós i el Comité Local de Creu Roja Palamós per a l’any 2020 amb la despesa d'un import de 36.000€, per 16 vots a favor i un en contra (CUP).

Constitueixen la Taula per a la Reactivació Econòmica i Social de les comarques gironines per la crisi de la covid-19

L'espai busca "minimitzar-ne" els efectes i impulsar accions conjuntes per al desenvolupament econòmic

Altres notícies