20.7 C
Pals
Dijous, 18 juliol 2024
- Publicitat -

Preocupació a l’Estartit per la possible instal·lació d’una antena 5G al centre històric

Els veïns temen que passat la moratòria estiuenca, l'antena acabi col·locada paret amb paret amb els seus habitatges.

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

La tranquil·la localitat costanera de l’Estartit s’ha vist envoltada en una controvèrsia a causa del projecte d’instal·lació d’una antena de telefonia 5G al cor del centre històric, concretament al carrer Port número 10. La Sandra Bartomeus, veïna i enginyera, van ser sorpresa a principis d’agost per la fressa dels trepants que es desenvolupaven paret contra paret.

La sorpresa es va convertir en acció quan els veïns van aconseguir aturar les obres a causa de la moratòria estival, que prohibeix treballs que molestin la comunitat en temporada turística.

La Sandra, intrigada per aquestes activitats, va sol·licitar informació a l’Ajuntament de Torroella per aclarir si es disposava d’un permís d’obres per aquest projecte. En l’expedient va descobrir que es planejava la instal·lació d’una antena de 5 metres d’altura i 1,50 metres d’amplada en el terrat del veí, que aquest havia llogat a l’empresa de telefonia. Tanmateix, va descobrir que, tot i que aquesta instal·lació havia estat comunicada a l’Ajuntament de Torroella des del mes de maig, ningú no els havia notificat.

Ara, els veïns s’han unit per presentar diverses al·legacions, argumentant que aquest tipus d’instal·lació no hauria de ser permès al casc antic de l’Estartit. A més a més, expressen les seves preocupacions sobre els possibles efectes negatius per a la salut humana, ja que l’empresa encarregada de la instal·lació no ha proporcionat proves que ho descartin.

Les seves al·legacions inclouen la sol·licitud de denegar el permís i buscar una ubicació alternativa per a l’antena. També destaquen aspectes com l’impacte paisatgístic i, sobretot, les preocupacions sobre la salut, com poden ser les radiacions i els sorolls.

Recentment, l’Ajuntament de Torroella ha emès un informe tècnic que estableix que l’instal·lació no és compatible amb la ubicació proposada, i per tant, s’haurà de denegar el permís. Aquest, però, l’han deixat en mans del Ministerio d’Espanya, que emetrà el seu propi informe.

Els veïns de l’Estartit han recollit 667 signatures que han presentat a l’Ajuntament en protesta. La seva preocupació principal ara és que la moratòria d’obres d’estiu finalitza el 15 de setembre, el que podria permetre la continuació de les obres de l’antena. 

Des del president de l’EMD, Genís Dalmau conjuntament amb el seu equip de govern, s’ha demanat vàries vegades a l’alcalde de Torroella de Montgrí, que prorrogui aquesta aturada d’obres fins que s’hagi emès l’informe proporcionat. A dia d’avui, no tenen resposta de l’alcalde.

La comunitat local espera que les seves preocupacions i el suport públic obtingut finalment es tinguin en compte en aquesta delicada qüestió que afecta la salut i el paisatge de la seva estimada localitat costanera.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Rosa Regàs, lliure i lectora. Descansa en pau

Em comuniquen la trista notícia que ha mort la Rosa Regàs justament quan surto de la Biblioteca Nacional d'Espanya,...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -