13.7 C
Pals
Dimecres, 30 novembre 2022
- Publicitat -

Presenten el Premi Empordà de Novel·la a Barcelona per donar a conèixer el premi més enllà del Baix Empordà

La intenció de donar-lo a conèixer a la Llibreria Ona de la capital catalana és posicionar-lo dins del panorama literari català

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’objectiu és donar a conèixer el Premi Empordà de Novel·la fora de la comarca del Baix Empordà. És per això, que la presentació d’enguany s’ha celebrat aquest dijous la Llibreria Ona de Barcelona.

El Premi Empordà de novel·la és l’únic que porta el nom d’una demarcació de Catalunya i és el més ben dotat econòmicament (7000€), l’obra guanyadora també contempla la seva edició.

La presentació va comptar amb la presència d’alguns dels autors premiats de les darreres edicions, també representants de l’editorial Brau, el comissari Jordi Imaz i membres del jurat. També hi van ser presents diferents representants polítics d’ajuntaments de la comarca com Begur, Palamós, Sant Feliu de Guíxols o La Bisbal.

El president del Consell Comarcal, Joan Manel Loureiro, va explicar els orígens del premi, nascut a La Bisbal d’Empordà: “fa un any que el Consell Comarcal ha agafat el relleu del premi. Quan parlem del Consell Comarcal parlem dels 36 ajuntaments que formen la comarca perquè tots els municipis de la comarca fan xarxa i hi participen, i això és inèdit al nostre país”. També va afegir que: “cal agrair l’esforç que fan tots els ajuntaments de la comarca, també a la conselleria comarcal de cultura i a la part tècnica que han treballat de valent per aquest guardó”.

La consellera comarcal de cultura, Agnès Gasull, en el seu parlament va explicar que: “volem posicionar el premi en el panorama literari català, volem notorietat, renom i aconseguir el prestigi tot premiant obres de literatura inèdites”. Amb tot va afegir que “el premi és el més ben dotat econòmicament i volem que segueixi creixent amb dues vessants, per una banda ajudant a aflorar autors i autores novells i alhora facilitar i engrescar a professionals de la literatura amb premis efectius on puguin presentar les seves obres”.

La trajectòria del premi

El Premi Empordà de Novel·la va néixer fa tres anys de la mà del bisbalenc Jordi Imaz i de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà, amb la voluntat d’incentivar la participació tant de talents emergents com d’escriptors en actiu. Es volia cobrir aquest buit de concursos literaris a la comarca, ja que era necessari potenciar i facilitar l’aparició de nous escriptors amb obres inèdites i escrites en català. Aquest projecte ha comptat, fins a l’actualitat, amb la col·laboració de l’editorial Brau Edicions.

L’any 2021, el Consell Comarcal del Baix Empordà va agafar el relleu a l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà com a organitzador amb la voluntat d’implicar a tots els ajuntaments de la comarca per enaltir el premi, essent una raó de cohesió territorial i de pertinença a la nostra comarca.

El Consell Comarcal del Baix Empordà ha trobat la implicació de tots els ajuntaments de la comarca per treballar amb uns objectius comuns, establint complicitats, per tal que el Premi acabi essent un referent comarcal. Actualment, els 36 ajuntaments de la comarca col·laboren en la seva implementació, difusió i col·laboració.

Els professionals que formen part del jurat són persones relacionades amb el món de l’escriptura i les lletres, persones que estan al capdavant de llibreries de la comarca i els guanyadors de les anteriors edicions del Premi. Tots estat coordinats pel comissari del Premi, Sr. Jordi Imaz.

Les obres guanyadores d’edicions anteriors

En aquestes cinc edicions, les novel·les guanyadores han estat les següents:

–        Primera edició –  (2017) – Sang blava de Josep Pastells.

–        Segona edició –  (2018) – Canteu Canteu, ninetes de Blai Manté

–        Tercera edició –  (2019) – La mort del Rei Gaspar de Josep M. Hernández

–        Quarta edició –    (2020) – El perfum del presseguer de Brauli Gascón

–        Cinquena edició – (2021) – Tot passa dues vegades de Pilar Francès

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

En marxa el Projecte Rossinyol al Baix Empordà

A finals del mes de novembre, el Projecte Rossinyol es va posar en marxa en municipis de tota la província de Girona.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -