12.5 C
Pals
Dijous, 23 maig 2024
- Publicitat -

Presenten un segell d’excel·lència per apartaments turístics per lluitar contra els pisos il·legals

El distintiu premiarà el rigor i la qualitat de les empreses i podria posar-se en marxa a principis del 2023

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El X Simposi de l’Associació Turística d’Apartaments (ATA) a les comarques gironines ha estat l’escenari escollit per presentar un segell d’excel·lència per a gestors d’habitatges turístics. Amb aquest distintiu, pioner a tot Europa, es vol lluitar contra l’intrusisme i els apartaments que funcionen sense llicència. Es tracta d’un projecte impulsat pels empresaris gironins que s’està preparant conjuntament amb la Federació Catalana d’Apartaments Turístics (Federatur), la Universitat de Girona (UdG) i la Generalitat de Catalunya. La intenció és que es posi en funcionament durant el primer trimestre del 2023 i que doni màxima visibilitat als empresaris que treballin amb rigor i qualitat.

Amb l’objectiu de lluitar contra l’intrusisme en el sector dels apartaments turístics, els empresaris gironins han impulsat la creació d’un segell d’excel·lència per a gestors d’habitatges turístics. Aquesta iniciativa vol convertir-se ne una eina potent per fer visible la professionalitat de les persones que hi ha en cada apartament i posar en relleu la qualitat i el rigor dels serveis que ofereixen.

Aquest segell d’excel·lència podria incloure formació sobre bones pràctiques a equips i directius, entre d’altres punts. A més, es vol fer una guia de requisits de compromís per part dels gestors dels apartaments i Habitatges d’Ús Turístic (HUT) que caldrà complir per aconseguir el distintiu.

La iniciativa està impulsada pels membres de l’ATA, però compta amb la col·laboració de la Federatur, la UdG i la Generalitat. Els empresaris han exigit el màxim compromís amb aquest distintiu a totes les administracions per garantir que el segell premia els gestors d’habitatges turístics qualificats i penalitza aquells que actuen sense llicència. L’objectiu és que entri en funcionament al llarg del primer trimestre de l’any que ve.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Variabilitat primaveral amb més sol

Dijous en general amb més clarianes i estones de sol, però encara amb inestabilitat que pot fer créixer nuvolades convectives de tarda.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -