Font: Google

Una petició de Change.org ha recollit més de 500 signatures en menys d’una setmana per millorar la carretera de l’Estartit en el punt de la urbanització de les Dunes. Aquesta via, la GI-641, és un dels punts negres de la xarxa viària a les comarques gironines. El govern assegura a Ràdio Capital que ha arrancat el compromís de la Generalitat, però tem que l’aplicació de l’article 155 retardi la inversió.

Els usuaris asseguren que estan farts d’accidents en aquest tram. Demanen una línia contínua al trencant de les Dunes i reforçar la senyalització. Alguns signants recorden que l’accés és perillós i reclamen una rotonda o un carril per entrar a la urbanització.

El programa EuroRAP considera que és un lloc de risc perquè és una recta llarga i estreta i a l’estiu hi ha molt de trànsit. En molts punts, la carretera obliga als cotxes a aturar-se al mig de la via per girar cap a un costat perquè no hi ha rotondes.

Segons ha pogut saber Ràdio Capital, el Servei de Carreteres ha elaborat un projecte integral per la via de l’Estartit per marcar una línia contínua. La Generalitat també ha de definir si construeix una carretera o obre un carril d’accés a la urbanització de les Dunes, encara que l’article 155 podria endarreria el projecte. El govern municipal reconeix que aquest punt és un dels més conflictius, juntament amb la zona del mas Marquès. Jordi Colomí és el regidor d’Urbanisme.

Torroella ha liderat una campanya per millorar les carreteres del Baix Ter. A finals d’any, la Generalitat va adjudicar la rotonda d’Ullà, just abans del 155.