17.5 C
Pals
Dijous, 28 setembre 2023
- Publicitat -

Prohibeixen el bany a Sa riera per la presència d’una tintorera

L'estranyesa de veure taurons tintoreres a la costa de Begur pot deure's a les corrents marines, o la temperatura de l'aigua, que fa pocs dies ha arribat a superar els 26 graus.

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Fotografia: Lydia Chaparro

L’Ajuntament de Begur ha issat la bandera vermella que prohibeix el bany, a la platja de Sa riera per la presència d’una tintorera. Segons ha pogut confirmar Ràdio Capital, l’animal ha estat vist a pocs metres de la costa i la Creu Roja de Palafrugell ha donat l’alerta immediata.

Una vegada restringit el bany, s’està duent a terme un control a la zona de banyistes per assegurar-la.

Què és una tintorera?

La tintorera és un tipus de tauró de mida mitjana. Aquesta espècie és àmpliament distribuïda i es troba en zones temperades i tropicals dels oceans del món. Habitualment, es troba en aigües profundes, però també pot acostar-se a la costa, sobretot a les zones amb gran abundància de preses, com a peixos petits i calamar.

L’estranyesa de veure taurons tintoreres a la costa de Begur pot deure’s a les corrents marines, o la temperatura de l’aigua, que fa pocs dies ha arribat a superar els 26 graus.

Les tintoreres no són considerades perilloses per als humans. Són taurons de mida mitjana i, si bé poden arribar a superar els 3 metres de longitud, no són tan grans ni agressius com altres espècies de taurons com el tauró blanc.

La seva dieta principal consisteix en peixos petits, calamar i altres animals marins, i no tenen una preferència per atacar humans. La majoria de les vegades, si un tauró tintorera es troba amb un nadador o bussejador, simplement s’allunyarà sense provocar cap perill.

Tot i això, com amb qualsevol animal salvatge, és important mostrar respecte i cautela en els seus hàbitats naturals. Si es troba amb un tauró tintorera o qualsevol altre tauró durant una activitat aquàtica, és millor mantenir la calma i moure’s tranquil·lament cap enrere. Les interaccions agressives rarament ocorren si se’ls deixa en pau i se’ls observa des de la distància.

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Temps assolellat i ambient diürn calorós

Sense novetats a la previsió un dia més continua l'estabilitat meteorològica amb predomini del temps assolellat, matí fresc i ambient càlid o calorós durant el dia.
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Altres notícies

- Publicitat -