13.6 C
Pals
Dimecres, 12 juny 2024
- Publicitat -

Impulsen un projecte per “apropar el mar” de manera sostenible a partir d’escoles nàutiques de la Costa Brava

ECONàutic arrenca a l'Estartit però es tracta d'un pla pilot que vol arribar a tot el litoral català

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Aquest dijous, s’ha presentat a l’escola del Club Nàutic de l’Estartit a Torroella de Montgrí, el pla pilot ECONàutic que vol “apropar el mar” a la ciutadania, però de manera sostenible i respectuosa amb el medi ambient. Es tracta de píndoles informatives que difondran les escoles nàutiques de l’Estartit i Palamós al Baix Empordà, Sant Pere Pescador i l’Escala a l’Alt Empordà i Blanes a la Selva.

La idea és que els monitors dels centres expliquin qüestions relacionades amb la protecció de la fauna i la flora del litoral de la Costa Brava, per tal que ho tinguin en compte quan surtin a fer una activitat al mar. L’objectiu final és que arribi a totes les escoles del litoral català primer i a la ciutadania en general després.

Gaudir del mar amb respecte pel medi ambient. Aquesta és la voluntat d’ECONàutic, la prova pilot que s’ha impulsat des del club nàutic de l’Estartit i que, de moment, implicarà quatre escoles nàutiques més de la Costa Brava. Es tracta de píndoles informatives que rebran els monitors dels centres i que traslladaran als seus alumnes. El codirector de la iniciativa, Boris Wietzmann, explica que les escoles actuen com a “elements multiplicadors” per tal que el missatge que es vol enviar arribi a la resta de la ciutadania.

En aquest sentit, Wietzmann explica que la idea és formar els professionals que hi treballen per tal que traslladin els coneixements a aquelles persones que per primera vegada s’apropen al mar. “La gent del pàdel surf en sap molt d’això, o els del surf en saben molt de lo seu, però no en saben de pesca o de fauna i flora”, assenyala.

D’aquesta manera, es pretén que tot aquell que vagi a fer una activitat relacionada amb el mar, tingui nocions bàsiques de qüestions mediambientals i l’afectació de la contaminació, per exemple. “Està bé que la gent sàpiga l’impacte que pot tenir una bossa de plàstic a l’entorn marí o si un ocell que habita en un espai de la costa està en perill d’extinció”, explica el biòleg Xavier Munill.

I és que mostrar la fauna i la flora i els efectes de la contaminació és una de les claus del projecte ECONàutic. La voluntat és “divulgar perquè la ciutadania sigui conscient” del què passa al mar si s’actua d’una manera o altra. Munell explica que han creat continguts de flora i fauna, d’usos tradicionals -pescadors o fars-, de perills d’amenaces i de paisatge i geologia.

El biòleg explica que la iniciativa surt de les pròpies escoles i el sector de les activitats. “La idea és que hi hagin recursos i que serveixi per donar a conèixer l’entorn i així sensibilitzar els clients i usuaris de la platja i l’entorn. El que es vol és posar en valor tot allò que envolta el món nàuticv”, remarca.

L’administració s’hi suma

A la presentació hi han estat present la delegada d’Acció Climàtica a les comarques de Girona. Elisabet Sánchez i el president de l’Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de l’Estartit, Genís Dalmau, que ha celebrat la iniciativa. “N’estem molt contents i és molt interessant que es generi activitat econòmica en un espai limitat i protegit i que crea turisme que vol venir a casa nostra”, ha assenyalat.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Fila Indie 3×30 – 12 juny 2024

TRACKLIST KAISER CHIEFS – BEAUTIFUL GIRL SHABOOZEY – A BAR SONG (TIPSY) BLOSSOMS – WHAT CAN I SAY AFTER I’M SORRY? KINGS OF...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -