21.1 C
Pals
Dissabte, 22 juny 2024
- Publicitat -

Projecten dos documentals per celebrar el Dia del Patrimoni Audiovisual a Palamós

En aquesta activitat, organitzada pel Servei d'Arxiu Municipal de Palamós, els protagonistes van ser el mossèn Gumersind Vilagran i el Palamós dels anys 1962-1977

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Fotografia: Joan Serratossa. Font: Ràdio Palamós

Aquest diumenge 30 d’octubre el Teatre La Gorga de Palamós ha celebrat el Dia del Patrimoni Audiovisual projectant dos documentals relacionats amb la història i el passat de Palamós. En aquesta activitat, organitzada pel Servei d’Arxiu Municipal de Palamós, els protagonistes van ser el mossèn Gumersind Vilagran i el Palamós dels anys 1962-1977.

El primer dels documentals que es va estrenar ahir al Teatre és sobre el Mossèn Gumersind Vilagran. S’ha fet amb imatges provinents del seu fons i enregistraments de la seva activitat a Palamós. Vilagran va néixer a Avinyonet del Puigventós l’any 1913, i es va fer càrrec de la parròquia de Santa Eugènia de Vila-Romà (Sant Joan de Palamós) entre el 1967 i el 2000. L’any 1988 va ser nomenat fill adoptiu del municipi.

El gener d’aquest any, família del mossèn va cedir el seu fons documental a l’Ajuntament. Un fons que recull material d’entre els anys 1941 i 2014 i en el qual hi ha uns 500 documents.

El segon dels documentals que es va projectar ahir en motiu del Dia del Patrimoni Audiovisual, anomenat “Platja, neu, festes i teatre, Palamós 1962-1977”, és un muntatge de tres pel·lícules amateurs enregistrades per Vicenç Prats Bagué que comprenen entre els anys 1962 i 1977. Les imatges, del fons Prats, mostren el Palamós d’aquella època, fins als primers anys de la transició democràtica.

L’acte també va comptar amb música interpretada pel pianista i compositor Ferran Aran, qui la va crear específicament per a l’ocasió.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -