7.4 C
Pals
Dimecres, 6 desembre 2023
- Publicitat -

Gairebé 600 infants participen en la 3a edició del Palarobòtica

Aquest any el III Festival de Robòtica Educativa de Palafrugell, Palarobotica tindrà dos espais: La Bòbila i la plaça de Can Mario.

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Al llarg d’aquet divendres se celebra a Palafrugell el III Festival de Robòtica Educativa de Palafrugell, organitzat per l’àrea d’Educació de l’Ajuntament de Palafrugell i els centres educatius del municipi. La principal novetat d’aquest any és l’ampliació dels espais, amb una ubicació a l’exterior que permet incrementar les activitats. Així doncs, el Palarobòtica es desenvolupa simultàniament a La Bòbila i a la plaça de Can Mario. Enguany, prop de 600 alumnes de P-5, 1r i 4t de Primària i de diferents cursos de Secundària de tots els centres educatius de la vila participen en la jornada.

Palafrugell va ser el primer municipi del Baix Empordà en organitzar un esdeveniment d’aquestes característiques. Els objectius de la jornada són acostar la ciència, la tecnologia i la cultura als infants; fomentar la relació entre els i les alumnes de totes les escoles; i mostrar a la població el treball a les aules.

Activitats del Palarobòtica

Durant el matí s’han portat a terme diferents activitats segons les edats de l’alumnat participant. Els nens i nenes de P-5 o de 1r de Primària han pogut participar en el Bee Festival, on han desenvolupat diferents activitats de programació d’un robot per tal de fer un circuit concret en un laberint, crear paraules o pintar, i també han participat en diferents tallers de ciència.

Per la seva part, els de 4t de Primària ha assistit a l’Steam Project on, a través de la robòtica, han portat a terme totes les fases d’un projecte (treball en equip, distribució de rols, planificació, concreció, disseny i creació) per construir un vehicle d’emergències que donés resposta a un repte concret.

En ambdós casos, els equips han estat formats per nens i nenes de diverses escoles, fomentant el coneixement entre ells i el treball en grups diferents.

Paral·lelament, els nois i noies d’Educació Secundària (ESO) de tots els centres educatius de la vila han pogut mostrar els diferents projectes de robòtica que han estat treballant als centres. Al finalitzar aquesta mostra, els alumnes d’ESO han participat  en un concurs de sumo i de “cotxets” i en una competició de robots aquàtics a la piscina que s’ha instal·lat a la plaça de Can Mario. Tots els vehicles participants han estat creats pels propis alumnes.

El Festival és obert a tothom per tal de donar a conèixer com es treballa la robòtica a les escoles de Palafrugell, en els diferents nivells educatius.

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
00:04:28

Empordà 2030 – El miracle de l’Espai Ter

En el quart bloc dels reportatges Empordà 2030, sobre Cultura, descobrim més a fons la programació de l'Espai Ter de Torroella de Montgrí.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -