23.8 C
Pals
Dimecres, 4 octubre 2023
- Publicitat -

Protesta d’entitats ecologistes contra els “atemptats urbanístics” a la costa de Begur

Despleguen lletres gegants a la platja de Sa Riera i denuncien la "muntanya de ciment" que s'hi està construint

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

“És un acció de protesta per tots els desastres urbanístics que hi està havent a Begur. Ja n’hi ha prou d’aquesta massificació de segons residències”, ha afirmat la portaveu de Salvem Begur, Lydia Chaparro, que denuncia que a la població s’estan desenvolupant urbanitzacions que impliquen “afectacions enormes contra el paisatge, contra el medi ambient i contra tota la costa”.

Salvem Begur, Ecologistes en Acció i SOS Costa Brava denuncien la “política urbanística desaforada” que, asseguren, impulsa l’Ajuntament de Begur i reclamen “aturar-la”. Les entitats denuncien que el consistori està tirant endavant nombrosos projectes i plans urbanístics “desfasats” i que no s’ajusten a la legalitat.

En concret, denuncien que al ple del passat mes d’abril es va aprovar la modificació del pla parcial Montcal 2 per permetre l’edificació de nou parcel·les a la part alta del Puig; la urbanització de Bosc Major, amb 36 nous habitatges projectats; la de Mas Gispert; la del sector Sa Roda o la del sector Van de Walle Hoteler, a Sa Riera. “L’ajuntament està aprovant urbanitzacions a tot ritme i nosaltres diem prou”, ha afegit l’advocat de SOS Costa Brava, Eduard de Ribot. Els ecologistes sostenen que el consistori està donant llum verda a noves urbanitzacions basant-se en un POUM, el del 2003, que és “il·legal”: “No va passar l’avaluació ambiental, permet urbanitzar en boscos que han de ser sòl no urbanitzable, hi ha solapaments amb espais protegits i de la xarxa natura 2000, i tot això l’ajuntament ho sap”.

Per això, reclamen a l’ajuntament que suspengui llicències i estudiï reformar el POUM “d’una vegada per totes” per ajustar el planejament urbanístic a les exigències mediambientals i normatives actual. “No podem tolerar més agressions com aquestes que han desfigurat totalment la costa begurenca”, ha criticat de Ribot.

L’acció d’aquest dissabte a la tarda s’emmarca en una campanya que porta un títol explícit: “A terra”. “Diem a terra per evidenciar que aquests edificis no s’haurien d’haver construït i tenim una lluita judicial amb la que intentem fer efectiva que s’anul·lin les llicències i s’acabin enderrocant”, ha subratllat l’advocat que conclou dient que cap d’aquestes dues urbanitzacions, ni les que s’estan projectant a la població, s’haurien d’haver construït “mai”.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

La sidreria Mooma rep 3 guardons en el Saló Internacional de les Sidres de Gala celebrat a Astúries

El passat mes de setembre, Mooma va rebre a Riga (Letònia) dos premis al Nordic International Cider Awards (NICA), un esdeveniment que té lloc cada any als països nòrdics i bàltics.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -