7.4 C
Pals
Diumenge, 4 desembre 2022
- Publicitat -

Proximitat

El temps passa ràpid però en realitat fa pocs dies estàvem celebrant a Sant Feliu de Guíxols la segona edició d’un festival singular, anomenat d’Aquí. Va ser del 23 al 25 de setembre.
La peculiaritat del festival és que tots els participants ,o sigui, músics, artistes, cuiners, tallers, botiguers, food trucks, parades i tothom que hi participava, havien de ser de Sant Feliu. Tothom  era d’allà, o relacionat amb Sant Feliu, excepte el públic, que com és lògic era d’arreu, universal i divers.
Va ser un èxit, malgrat que el mal temps va intentar fer la guitza en un parell d’ocasions.
Apostar per allò local ha estat sempre una jugada d’alt risc, i no sempre hi han cregut els promotors culturals de Catalunya. Però  sempre ho he vist com una forma molt intel·ligent de fer les coses.
A vegades ens enlluernem amb grans il.lusions forànies, i ens oblidem que a casa tenim talent a cabassos, que no tenen res a envejar a l’exterior.
No estic dient, com és lògic, que ens haguem de tancar a tot allò que és  de fora, però sí que de tant en tant reivindicar-nos i posar.nos en primer pla és una forma més de ser universal. Que les històries d’instagram i els vídeos de les xarxes socials posin l’accent amb allò que es fa a casa.
Repeteixo, el Festival va ser un èxit de convocatòria, les propostes eren d’una gran qualitat i els últims vespres de setembre es fan més agradables prenent-te canyes amb amics quan el garbí del passeig deixa de bufar i sona en Pepe Clara i la banda, per exemple. O rumbes interpretades per joves flamencs ganxons. Tot un luxe.
Va ser emocionant, va ser un encert i va ser una manera de reivindicar la cultura des de la proximitat.
Sant Feliu és ciutat de Cultura. Tant local com universal. La prova, és que és capaç de promoure amb èxit de convocatòria un certamen amb gent d’aquí,  poques setmanes després d’haver acollit, en un escenari a la mateixa ciutat,  al Festival de la Porta Ferrada i les seves seixanta edicions, també amb gran èxit de convocatòria.
L’important no és la suma de públic. L’important és la suma de talent, d’allà, i d’aquí.

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios