18.7 C
Pals
Dijous, 1 juny 2023
- Publicitat -

El PSC de Pals reclama una reunió de la Comissió Tècnica Mixta per preservar Radio Liberty

Des del PSC d ePals demanen que es comprometin a estudiar el projecte

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El grup socialista a l’Ajuntament de Pals es congratula que el govern municipal s’interessi ara per preservar algunes de les edificacions de Radio Liberty. Per això, la portaveu socialista, Marisol Perea, va demanar al ple municipal que es tornés a convocar la Comissió Técnica Mixta, per tal de revertir la situació actual, en la qual es camina cap a l’enderrocament total. Des dels socialistes demanen “que les tres administracions es reuneixin i es defineixin, que es comprometin a estudiar el projecte, que es vegi la seva viabilitat, que cerquem plegats el suport d’entitats, universitats i totes les institucions que s’hi puguin interessar”.

Marisol Perea ha recordat que el PSC ha ofert en diverses ocasions la seva col·laboració i suport al projecte de Radio Liberty ideat per la plataforma Salvem la Platja de Pals i pel Cercle Català d’Història. Aquestes dues entitats són les promotores del projecte de caire mediambiental i cultural dins el qual hi està inclosa la proposta per a l’espai de Memòria de la Guerra Freda i des del principi han comptat amb el suport total dels grups de l’oposició.Perea recorda que no hi ha hagut al món una altra instal·lació com la de Ràdio Liberty, i que això és una base ferma per poder constituir el museu de la Guerra Freda.

El procés per salvar Radio Liberty

El 22 de novembre de 2019 es va constituir la Comissió Técnica Mixta de Coordinació i Seguiment de la Gestió Sostenible de les instal·lacions de Radio Liberty a Pals. En el transcurs d’aquesta reunió es va acordar impulsar el projecte d’enderroc dels edificis i la restauració de l’espai, en els termes previstos per un protocol de 2006.

Marisol Perea, però, ha denunciat que el grup municipal socialista “només ha tingut constància de la creació d’aquesta Comissió Tècnica i del projecte d’enderroc perquè ha tingut accés a la còpia de l’escrit de resposta al Consell Comarcal per part del Servei Provincial de Costes a Girona”. Aquest document és la resposta a una memòria presentada per l’Ajuntament de Pals, aprovada pel ple del passat març i que es va traslladar al Consell Comarcal, on es demanava la declaració de Bé Cultural d’Interès Local (BCIL).

Es dona la circumstància que en aquesta resposta del Servei Provincial de Costes s’esmenta com, un cop denegada la concessió al projecte que fa uns anys va presentar la Fundació Mar per a les instal·lacions, es procedia a la redacció del projecte d’enderroc, “tal com estava assabentat i coneixia l’Ajuntament de Pals”. Per aquest motiu, Perea va preguntar al govern “des de quan coneixia l’Ajuntament la decisió presa per la Comissió Técnica Mixta de novembre de 2019 de procedir a l’enderroc de les estructures”.

Perea ha lamentat la falta de transparència del govern municipal i la falta de ganes de treballar mitjançant consensos a favor que Pals pugui distingir-se per comptar amb l’únic memorial de la Guerra Freda al món. Malgrat això s’ha mostrat disposada a continuar batallant perquè el projecte no es perdi i, per tant, proposa una nova reunió de la Comissió Tècnica Mixta com a camí per poder revertir la situació actual i aturar l’enderroc.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Les municipals ja no són l’excepció

D’eleccions en eleccions i vota perquè et toca. L’endemà mateix de les eleccions municipals d’aquest passat diumenge ens van...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -