POUM de Santa Cristina d'Aro
Nucli antic de Santa Cristina

Quatre empreses procedents de Barcelona i Girona s’han presentat al concurs obert per a la redacció de la revisió del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) de Santa Cristina d’Aro. La revisió del planejament té com a principal objectiu donar sortida a les zones industrials o d’activitat econòmica.

Font-Viñolas Arquitecte SLP i Projectes Arquitectura i Urbanisme Canosa-Diez SLP originaries de Girona i Amador Ferrer i Tourism Business Builders SL de Barcelona són les empreses que aspiren a ser escollides. El concurs de revisió del planejament cristinenc té un pressupost de licitació de 326.700 euros i el termini d’execució és de 3 anys.

Aquest matí s’ha reunit la Comissió d’Experts, presidida pel cap del Servei Territorial d’Urbanisme de Girona, Jordi Domènech, Josep Maria de Solà-Morales, arquitecte del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, secció Girona; Marta Grassot, arquitecte responsable de la comarca del Baix Empordà; Josep Pinto, geògraf de la Universitat de Girona, i Joaquim Brugué, expert en participació ciutadana de la Universitat de Girona per valorar cada una de les quatre propostes presentades.

L’alcalde Xavier Sala va apuntar que a Santa Cristina i al seu entorn “hi ha escassetat de sòl industrial i comercial” i caldria transformar-ho. La revisió del POUM és un dels punts més importants del programa de mandat de les tres forces de l’equip de govern, format per ERC, Guanyarem i Independents.