9 C
Pals
Dimarts, 5 març 2024
- Publicitat -

Quedeu-vos a casa però veniu al Thyssen

Quedeu-vos a casa però veniu al Thyssen de Sant Feliu de Guíxols. Semblaria una ordre contradictòria: convidar a anar a un lloc i al mateix temps demanar que no ens moguem. Però es pot fer, almenys aquest any, perquè l’exposició que us convidem a veure, “Josep Amat dialoga amb l’impressionisme” es pot veure al 100% només online. Tan online que si hi anéssiu físicament, us trobaríeu amb parets nues. I en canvi, mirant el web a través d’un ordinador, una tablet o un mòbil, trobareu tot l’univers de Josep Amat sense sortir del vostre dormitori, despatx, aula, menjador, platja, riu muntanya o des d’on tingueu internet. Només cal entrar a espaicarmenthyssen.com

Ja fa temps que hem perdut la virginitat digital i som capaços d’anar a estrenes cinematogràfiques via plataforma, estudiar per internet, fer fotos amb càmeres 100% digitals, llegir Tolstoi amb aparells electrònics, fer compres online, fer fitness amb assistents virtuals i fer pràcticament de tot amb les noves tecnologies.
Ara l’art, que per definició també sol ser innovador, participa de l’experiència de la novetat virtual. En poc temps he estat en més d’una expo virtual, pensada 100% online, i l’experiència és grata. Hi ha molt a dir i molt a teoritzar, i ens hi acostumarem bé.
L’exposició de Josep Amat ho té tot: un grafisme excel.lent, una posada en escena espectacular, uns vídeos introductoris molt ben fets, un bon treball de l’equip que l’ha fet. Estic convençut que si hi haguéssim anat físicament i haguéssim visitat l’exposició a la clàssica manera, presencialment, potser no l’hauríem assaborit des de tants racons, punts de vista i detalls . És una proposta, i teniu temps, perquè no hi ha límits. O molt pocs!

 

Temps de lectura: < 1 minut

Més àudios