15 C
Pals
Divendres, 1 març 2024
- Publicitat -

Qui recorda la petita Naiara?

Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Qui recorda la petita Naiara?
Loading
/

M’agradaria comentar la notícia del petit Gabriel, que ha estat portada de molts diaris i motiu de moltes converses, tant de ràdio com de tele. És un nen que va desaparèixer el 27 de febrer a Las Hortichuelas (Níjar, Almeria). Durant tots aquests dies, ha sigut una història que s’ha seguit molt de prop i s’ha fet molt ressò.

El passat juliol va morir la Naiara, una nena de 8 anys, racialitzada, que va ser assassinada pel seu tiet (blanc i home). El bombo que es va donar a aquesta notícia no té res a veure amb el bombo que se li ha donat a la notícia de la desaparició del petit Gabriel.

Aquí podem observar diverses coses. Primera, la necessitat dels mitjans de comunicació per manipular la informació. No perquè no sigui veritat (suposo que s’han dit coses que són veritat i coses que són menys veritat), sinó per la capacitat que tenen per desviar notícies i per posar interès en coses que generen molta expectativa, molt rebombori i molt morbo, també.

Com els interessa donar bombo que l’assassina és una dona racialitzada! El 90% dels assassinats que s’emeten estan fets per homes, i en la majoria de casos homes blancs, però el bombo que se li ha donat a una dona negra que ha assassinat es quadruplica. En el cas de la Naiara, una nena de 8 anys, que la van matar el juliol a Osca, l’assassí era un home blanc que matava una nena racialitzada.

Queda molt clar i és preocupant la diferència: el racisme, primer; i la diferència de tracte, depenent dels eixos d’opressió. No és el mateix ser home que dona, no és el mateix ser blanc que ser negre. I evidentment, no és el mateix ser home blanc que ser dona negra.

1 COMENTARI

Comments are closed.

Temps de lectura: 1 minut

Més àudios