17.2 C
Pals
Diumenge, Setembre 22, 2019

Qui recorda la petita Naiara?

El més llegit

Incidències i actes suspesos al Baix Empordà per les fortes tempestes

Consulta la recopilació de dades, incidències i actes suspesos a causa de les tempestes d'aquest dissabte.

🔴VIDEOS: imatges dels impressionants aiguats arreu de l’Empordà

Imatges de les inundacions ocasionades pels aiguats d'aquest dissabte al Baix Empordà

Mor ofegat pels aiguats un home en uns baixos d’un local a Platja d’Aro

La víctima, que dormia al local amb el permís del propietari, ha quedat atrapat per l'aigua

El delegat del Govern de la Generalitat a Girona visita Santa Cristina d’Aro

El delegat territorial del Govern de la Generalitat a Girona, Pere Vila, va realitzar ahir a la tarda una visita institucional al municipi de Santa Cristina d’Aro, essent rebut per l’alcaldessa, Lourdes Fuentes, i els tinents d’alcalde Josep Xifra i Jaume Quintana

🔴VIDEO: Uns surfistes aprofiten el temporal per sortir a la mar

Mentre tot el litoral gironí pateix per la tongada de pluges que han causat estralls i inundacions a pobles de tota la comarca, la platja de Sant Antoni ha vist com un grup de surfistes sortia a la mar amb les seves planxes sota el braç.
Clara Peya
Clara Peyahttp://clarapeya.com/
Pianista i compositora

M’agradaria comentar la notícia del petit Gabriel, que ha estat portada de molts diaris i motiu de moltes converses, tant de ràdio com de tele. És un nen que va desaparèixer el 27 de febrer a Las Hortichuelas (Níjar, Almeria). Durant tots aquests dies, ha sigut una història que s’ha seguit molt de prop i s’ha fet molt ressò.

El passat juliol va morir la Naiara, una nena de 8 anys, racialitzada, que va ser assassinada pel seu tiet (blanc i home). El bombo que es va donar a aquesta notícia no té res a veure amb el bombo que se li ha donat a la notícia de la desaparició del petit Gabriel.

Aquí podem observar diverses coses. Primera, la necessitat dels mitjans de comunicació per manipular la informació. No perquè no sigui veritat (suposo que s’han dit coses que són veritat i coses que són menys veritat), sinó per la capacitat que tenen per desviar notícies i per posar interès en coses que generen molta expectativa, molt rebombori i molt morbo, també.

Com els interessa donar bombo que l’assassina és una dona racialitzada! El 90% dels assassinats que s’emeten estan fets per homes, i en la majoria de casos homes blancs, però el bombo que se li ha donat a una dona negra que ha assassinat es quadruplica. En el cas de la Naiara, una nena de 8 anys, que la van matar el juliol a Osca, l’assassí era un home blanc que matava una nena racialitzada.

Queda molt clar i és preocupant la diferència: el racisme, primer; i la diferència de tracte, depenent dels eixos d’opressió. No és el mateix ser home que dona, no és el mateix ser blanc que ser negre. I evidentment, no és el mateix ser home blanc que ser dona negra.

1 COMENTARI

Comments are closed.

Últimes notícies

Mor ofegat pels aiguats un home en uns baixos d’un local a Platja d’Aro

La víctima, que dormia al local amb el permís del propietari, ha quedat atrapat per l'aigua

Denuncien a l’Audiència Nacional a Carles Ventura (CUP) per “amenaces”

L'acusen de "legitimar el terrorisme" fruit d'un tuit, posteriorment esborrat, on Ventura els deia "a mirar sota el cotxe"
audio

La Llista – 21 setembre 2019

Si t'has perdut La Llista de Capital ja pots tornar-la a escoltar! Avui hem estrenat 5 novetats i Ed Sheeran ha tingut una bona notícia!
audio

Factoria d’estiu – 21 setembre 2019

Darrera edició estiuenca del Factoria amb l'Àlex Mata! Avui hem tornat a sortir al carrer a preguntar a la gent per la seva cançó estiuenca.
audio

Cocodril Club – 21 setembre 2019

Ja pots recuperar el Cocodril Club d'aquesta setmana! El programa revival de l'Albert Malla, un clàssic de Ràdio Capital.

Més notícies