15.7 C
Pals
Diumenge, 14 abril 2024
- Publicitat -

Ràdio Capital, de nou reconeguda als Premis Rahola de la Comunicació Local

El jurat ha valorat que el projecte "recupera uns personatges referents i populars de la nostra cultura, i que té un gran plantejament de guió, un gran treball de locució i un gran treball sonor al darrere".

Ràdio Capital
Ràdio Capitalhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Els Premis Carles Rahola de la comunicació local han escollit la ficció sonora, “Ui, si aixequés el cap, de Ràdio Capital, com a finalista als Premis Carles Rahola de la comunicació local, que atorga la delegació de Girona del Col·legi de Periodistes i en la categoria de millor treball informatiu o divulgatiu en ràdio (Premi Miquel Diumé).

El jurat ha valorat que el projecte “recupera uns personatges referents i populars de la nostra cultura, i que té un gran plantejament de guió, un gran treball de locució i un gran treball sonor al darrere“.

“Ui, si aixequés el cap” és una ficció sonora que “ressuscita” sis il·lustres empordanesos per reivindicar el seu valor històric i el seu origen, alhora que dona a conèixer la seva vida, obra i pensament a les generacions més joves.

Per fer-ho, l’autor dels guions, l’escriptor Adrià Pujol Cruells, suma la seva capacitat d’escriure des de la ironia i el llenguatge proper de l’Empordà amb el coneixement profund de cadascun dels personatges.

Els capítols, que duren poc més de mitja hora cadascun, comencen sempre amb el personatge de Virgili, una encarnació de l’esperit de l’Empordà, que s’encarrega de guiar el personatge protagonista en el seu retorn a la vida.

Els altres finalistes de la categoria

En la mateixa categoria s’han nomenat Anna Prat Blanch, David Planella Fontàs, Laia Bosch Oliver, Laia Terricabras Castells i Laura Comamala Almazán, per Univers Integra, Emma Granyer i Burrassó, Clara Julià López i Clara Vicenç i Romaguera, per Faldilles alineades, de Girona FM i Josep Plazas i Josep Guardiola, per I aquesta veu?, un programa que s’emet a diverses emissores locals.

El nom dels guanyadors, i també dels membres del jurat, es farà públic durant l’acte de lliurament dels Premis Carles Rahola de Comunicació Local, que tindrà lloc el dijous 29 de febrer, a les 8 del vespre, a l’Auditori de Girona.

Els Rahola estimen Ràdio Capital

No és la primera vegada que el col·legi de periodistes reconeix la feina de Ràdio Capital i el seu equip. L’any 2022 la periodista Anna Salvadó va rebre el premi a millor informació digital per la sèrie de reportatges “1001 nits de festa al Baix Empordà”. Els Rahola també van premiar Ràdio Capital per l’emissió del programa “Sopem a la presó”, emès des de l’aparcament de la presó del Puig de les Basses, de Figueres, amb motiu de l’empresonament de Dolors Bassa i encara un altre Premi Rahola per la cobertura especial de les eleccions municipals del 2015, a més de diverses nominacions com a finalistes de diferents categories.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -