9.7 C
Pals
Divendres, 19 abril 2024
- Publicitat -

Ràdio Capital, premi Palafrugellenc de l’any en record a Juli Pedrero

Ràdio Capital de l'Empordà és una de les guardonades amb el premi Palafrugellenc de l'Any 2021, l'any de la inauguració de l'estudi Juli Pedrero a Palafrugell

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 4 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Ràdio Capital de l’Empordà ha estat reconeguda amb el premi Palafrugellenc de l’Any 2021, que atorga Edicions Baix Empordà amb el suport de l’Ajuntament de Palafrugell. Se li fa el reconeixement per ser una “ràdio associativa sense ànim de lucre, amb seu a Palafrugell, ha estat reconeguda amb diferents premis, també promou una escola de ràdio i periodisme digital”. L’emissora agraeix el reconeixement com un record al cofundador de Ràdio Capital, Juli Pedrero, traspassat el 2020, i que dona nom a l’estudi inaugurat aquest any a Palafrugell.

També s’ha entregat el guardó a nou personalitats més, entre els quals hi ha el periodista Lluís Molinas, o l’exdirector del CAP de Palafrugell Nacho Pascual.

A més, el jurat també ha guardonat l’empresari i col·laborador de Ràdio Capital Martí Sabrià amb el Premi Peix Fregit a una trajectòria, en l’any de la seva jubilació.

El guardó s’entregarà en un acte aquest diumenenge al teatre municipal de Palafrugell. Tindrà lloc l’acte de presentació del llibre Crònica d’un any 2021 i el tradicional lliurament dels premis “Peix Fregit” i “Palafrugellenc de l’Any”, organitzat per l’Equip Crònica d’un Any i Edicions Baix Empordà, amb el suport de l’Ajuntament de Palafrugell. El Crònica d’un Any recull les notícies que han tingut lloc a la vila al llarg dels darrers dotze mesos, amb un munt d’il·lustracions.

La presentació del llibre d’enguany, que arriba a la 39a edició, anirà a càrrec de l’escriptor Miquel Martin. L’acte serà a porta tancada i només s’hi podrà accedir amb invitació.

El desembre del 2020, la presentació del llibre i l’anunci dels guardonats amb els Premis Peix Fregit es va haver de fer de manera virtual, a causa de la pandèmia. En la gala del 19 de desembre s’entregaran, doncs, els guardons corresponents al 2020 i al 2021.

El premi Peix Fregit 2021 a una trajectòria serà atorgat a Martí Sabrià Deulofeu i els guardons Palafrugellenc de l’Any seran lliurats a: Rosa Jorba Duran, Conxa Saurí Ros, Nacho Pascual Cereceda, Eva Buenaventura Margalef, Ràdio Capital, Agustí Fernández Carretero, Carme Farrarons Torró, Mariona Reig Massot, Jordi Rubau, Josep M. Batlle i Jordi Grau, del grup d’havaneres Arjau, Teresa Juvé Acero i Lluís Molinas Falgueras. El premi a la Millor Iniciativa de l’Any 2021 recau en l’Agrupació Excursionista de Palafrugell. També hi haurà una menció especial per a Ràdio Palafrugell, en l’any del seu 40è aniversari.

PREMI PEIX FREGIT 2021 A UNA TRAJECTÒRIA:

Martí Sabrià Deulofeu 

El seu nom ressona fort a la indústria turística catalana. Aquest any s’ha jubilat deixant un llegat d’iniciatives turístic-culturals a Palafrugell i al Baix Empordà, com ara el Festival de Cap Roig, la campanya gastronòmica de La Garoinada, la Cantada d’Havaneres de Calella, les Diades de Tardor o Ia Nit de Jazz. Impulsor també del Patronat de Turisme de Palafrugell i de l’Aula Gastronòmica de l’Empordà, ha exercit durant més de quatre dècades com a director del Grup Costa Brava Centre. Tots aquesta anys dedicats a la gestió turística l’han convertit en un dels assessors del sector més reputats del país.

MILLOR INICIATIVA DE L’ANY 2021: 

Agrupació Excursionista de Palafrugell: pel seu projecte de recuperació i restauració d’algunes de les fonts més emblemàtiques de Palafrugell.

PALAFRUGELLENCS DE L’ANY 2021:

Rosa Jorba Duran: mestra pastissera, cuinera i copropietària del restaurant Pa i Raïm, per la seva implicació en la sostenibilitat i en la reducció del malbaratament alimentari.

 

Conxa Saurí Ros: per la seva carrera i gran tasca a l’Arxiu Municipal en la conservació, consulta i difusió de documents i imatges que relaten la crònica de la vida de Palafrugell.

Nacho Pascual Cereceda: especialista en medicina de família i comunitària, com a responsable de l’àrea bàsica de salut de Palafrugell va impulsar unes campanyes de conscienciació sobre com ajudar a frenar la pandèmia de Covid-19.

Eva Buenaventura Margalef: per la iniciativa ciutadana Jo camino, jo recullo, que consisteix a recollir brossa allà on en troben, tot caminant i fent rutes.

Ràdio Capital: aquesta associativa sense ànim de lucre, amb seu a Palafrugell, ha estat reconeguda amb diferents premis, també promou una escola de ràdio i periodisme digital.

Agustí Fernández Carretero: per la seva tasca professional apostant per la renovació de les Festes de Primavera de Palafrugell i la consecució de la declaració del Carroussel Costa Brava com a Element Festiu Tradicional d’Interès Nacional, inventariat al Patrimoni Festiu de Catalunya.

Carme Farrarons Torró: per la promoció de la literatura i l’art local des de diferents espais de l’Hotel Llevant de Llafranc, com ara la sala d’exposicions del Plafó de la Blanca i la recentment inaugurada sala de lectura dedicada a l’escriptor britànic Tom Sharpe.

Mariona Reig Massot: mestra jubilada, per la seva impecable tasca en matèria d’educació i també en defensa de la llibertat d’expressió.

Jordi Rubau, Josep M. Batlle i Jordi Grau, el Grup Arjau: acaben de publicar el seu cinquè treball discogràfic, coincidint amb la celebració del 25è aniversari de la formació.

Teresa Juvé Acero: escriptora i pedagoga, continua, als seus cent anys, amb la passió per escriure. Establerta a Esclanyà, és autora de nombrosos llibres, entre ells la sèrie de novel·les policíaques sobre el portantveus Jaume Plagumà, ambientades a la Catalunya del segle XVI.

Lluís Molinas Falgueras: escriptor, periodista, editor, col·leccionista i, sobretot, una persona estretament vinculada al món del teatre amateur de Palafrugell, ha fet la cessió a l’Arxiu Municipal del seu valuós fons documental, recollit durant dècades.

MENCIÓ ESPECIAL 2021

Ràdio Palafrugell: l’emissora municipal porta 40 anys al servei de la ciutadania de Palafrugell. Pels seus locutoris han passat nombrosos col·laboradors que posteriorment han fet el salt a l’àmbit professional del periodisme, i la plantilla actual manté l’esperit d’entretenir i informar de manera extensa sobre els esdeveniments que tenen lloc en el municipi.

Vídeo: Així ha quedat el nou estudi Juli Pedrero, de Ràdio Capital

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Les Tirita Clown també visitaran els residents de Palamós Gent Gran

La tipologia de residents del centre els permet fer una actuació més personalitzada, atenent a les seves necessitats.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -