8.9 C
Pals
Dilluns, 18 gener 2021

RADIO LIBERTY, 10 ANYS DESPRÉS

El més llegit

Un terratrèmol sacseja alguns punts del Baix Empordà

Ha tingut l'epicentre a Cassà de la Selva, tot i que s'ha pogut detectar a Santa Cristina d'Aro o Calonge

1.568 vacunats contra el coronavirus al Baix Empordà mentre les dades s’estabilitzen

Sembla clar que amb l'empitjorament de les dades a Catalunya (i també a Espanya) ja es pot parlar de tercera onada. Però, quin és l'impacte del coronavirus al Baix Empordà ara mateix, quan fa una setmana que s'ha reprès l'activitat laboral i escolar després de les vacances de Nadal?

Un jutjat ordena a l’Ajuntament de Palafrugell que obri un expedient al nou Càmping Calella

La disputa entre els propietaris de la parcel·la embrionària Càmping La Siesta de Calella (la família De Vehí) i els fins l'octubre arrendataris del terreny i responsables de l'activitat (la família Cruz) ha acabat en un jutjat.

La Bisbal denuncia més de vint sabotatges als parquímetres de la vila

L'alcalde, Enric Marquès, defensa passar la gestió a una empresa privada per tal de "millorar el servei"
Ràdio Capital
Ràdio Capitalhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 3 minuts
- Publicitat -

Ràdio Capital de l’Empordà commemora el 10è aniversari de la demolició de les antenes de Radio Liberty, amb un programa especial cara al públic, i una exposició fotogràfica a Pals.

Un programa en directe des de Ca la Pruna, a Pals (Baix Empordà), el dissabte, 26 de març de 2016, a partir de les 11 del matí.

El programa comptarà amb protagonistes, ex-treballadors, experts, analistes, veïns i responsables de Radio Free Europe / Radio Liberty, entre altres, per recordar i reviure la història i impacte de Radio Liberty.

La iniciativa inclou una exposició fotogràfica que quedarà instal·lada a Ca la Pruna i que permet fer un recorregut visual per la història i activitat d’aquesta emissora promoguda pel govern dels Estats Units durant la Guerra Freda.

Pals, Baix Empordà. 9/03/2016. El 22 de març de 2006 es va procedir a la demolició de les antenes de Radio Liberty ubicades a la Platja de Pals, al Baix Empordà. El centre emissor havia finalitzat les emissions el 25 de maig de 2001, després d’haver estat en funcionament durant 42 anys. Per aquest motiu, 10 anys després, Ràdio Capital de l’Empordà vol commemorar l’efemèride i recordar la història de Radio Liberty amb un programa especial en directe des de Ca la Pruna, al centre de la vila. El programa constarà de diverses entrevistes, tertúlies, reportatges i altres seccions, així com la interacció amb el públic i veïns de la zona assistents. Pel que fa a la participació, el programa comptarà amb la presència i testimoni d’ex-treballadors de Radio Liberty, veïns, responsables polítics, experts, analistes i també portaveus de Radio Free Europe / Radio Liberty. Amb tots ells es pretén fer un recorregut col·lectiu i alhora personal per la història i evolució de Radio Liberty, una emissora que durant quatre dècades va marcar, amb la seva presència i les seves instal·lacions, el perfil del litoral de Pals i la vida de moltes persones del Baix Empordà. Paral·lelament, el mateix dissabte 26 de març quedarà instal·lada de forma permanent a l’edifici de Ca la Pruna una exposició fotogràfica amb una setantena d’imatges que recullen la història i evolució de l’emissora.

Radio Liberty va ser una emissora de ràdio d’ona curta impulsada pel govern nord-americà i finançada per la CIA que durant la Guerra Freda emetia cap als països de l’Europa de l’Est una programació de caràcter anticomunista. Durant anys, l’emissora de la Platja de Pals fou la millor emissora de la xarxa de Radio LIberty i una de les més potents del món, amb sis transmissors d’ona curta de 250 quilovats cadascun que arribaven a 3.000 quilòmetres de distància. Entre totes les torres metàl·liques de Ràdio Liberty a la Platja de Pals sumaven 1.350 quilovats. Inicià les seves emissions des de la localitat baix empordanesa el 23 de març de 1959 i les finalitzà el 25 de maig de 2001, un cop ja havia perdut el seu sentit fundacional amb la fi de la Guerra Freda i el col·lapse de la Unió Soviètica. Després d’anys de discussió i incertesa, el Ministeri de Medi Ambient, propietari dels terrenys, va decidir demolir les antenes. La demolició va tenir lloc el 22 de març de 2006, mitjançant més de 18 quilos d’explosius per fer caure les antenes, que sumaven 700 tones.

Ràdio Capital de l’Empordà és una emissora que neix l’any 2001 a través de l’associació cultural sense ànim de lucre Acció per a la Divulgació Cultural de Catalunya, amb l’objectiu de posar en valor l’activitat cultural i social del seu àmbit territorial i amb la ràdio com a mitjà. És un projecte col·laboratiu, amb ambició professional però sense finalitat comercial i obert a les persones, entitats o institucions que vulguin participar-hi. En la seva edició del 2015, els Premis Rahola de la Comunicació Lo¬cal, impulsats per la Delegació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya i la Diputació de Girona, van atorgar a Ràdio Capital de l’Empordà el Premi Miquel Diumé al Millor Treball Informatiu o Divulgatiu en ràdio per la cobertura informativa de les Eleccions Municipals 2015.

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Altres notícies