Conflicte obert entre l’Ajuntament de Torroella de Montgrí i els seus treballadors, per les retribucions que el consistori ha de fixar en la nova relació de llocs de treball (RLT), un instrument legal i tècnic d’ordenació i planificació del personal.

Aquesta eina estableix una sèrie de punts que s’atribueixen a cada lloc de treball a partir de les funcions específiques de cada lloc de feina i és en la remuneració de cadascun dels punts, que han sorgit les discrepàncies entre personal i administració. Mentre que l’Ajuntament de Torroella planteja una tarificació d’1,54€ per cada punt, els treballadors reclamen que s’arribi fins a 1,90 i argumenten que mantenir-se en la proposta del consistori, condemnaria la meitat de la plantilla a la congelació salarial per tota la vida. L’Ajuntament, que ha respost negativament a la proposta dels treballadors argumenta que una pujada d’aquesta magnitud, augmentaria la despesa fins a 576.000€ addicionals, import que supera tots els límits legals, tècnics i econòmics de la Institució.

Amb tot, el representant dels treballadors argumenta que persegueixen un terme mig.

No es descarten vagues, però ara mateix no es contemplen

Rodríguez ha explicat que passades les festes s’asseuran a negociar amb l’Ajuntament, amb qui confien arribar a un acord que, en cas de no produïr-se, podria derivar en accions de protesta. Preguntat per la possibilitat d’una convocatòria de vaga, ha valorat aquesta possibilitat com a “molt remota”, ja que només serviria per empobrir encara més els treballadors.

Escolta l’entrevista sencera