17.3 C
Pals
Dissabte, 20 abril 2024
- Publicitat -

La recollida selectiva de tèxtil usat segueix augmentant any rere any a Begur i Esclanyà

L’any 2022 es van recollir a través dels contenidors de la Fundació Humana un total de 19.790,35 kg de roba, un 10,3% més que l’any 2021

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

La recollida selectiva del residu tèxtil per part d’Humana Fundación Pueblo para Pueblo va augmentar notablement a Begur l’any 2022. Així es desprèn del balanç realitzat per l’entitat, que l’any passat va recuperar més de 19 tones de tèxtil usat al municipi per a donar-hi una segona vida amb un benefici ambiental i social.

L’entitat va recuperar -amb el suport i la col·laboració de l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Begur- 19.790,35 kg de roba i calçat l’any passat per 17.986,66 kg de l’exercici 2021, la qual cosa es tradueix en un increment del 10,3%. A més, aquest augment progressiu es fa més evident si es compara amb les xifres de recollida de tèxtil assolides els anys 2019, de 9.246,49 kg, i 2020, d’11.920,11 kg.

El residu tèxtil (roba, calçat o roba de la llar) es diposita en els contenidors situats a les àrees d’emergència i els articles recuperats són classificats a la planta de preparació per a la reutilització que Humana té a l’Ametlla del Vallès (Vallès Oriental).

La reutilització del tèxtil contribueix a la reducció de les emissions de CO2 per cada kg de roba recuperada. I aquest benefici ambiental cal afegir-ne el social: la creació d’ocupació verda. I és que Humana genera un lloc de treball per cada 30 tones de tèxtil recollit. A més, els recursos que se n’obtenen es destinen a iniciatives socials.

Finalment, cal recordar que el passat mes de novembre es va celebrar la primera edició del Mercat d’Intercanvi Tèxtil de Begur en el marc de la Setmana Europea de Prevenció de Residus. En aquest esdeveniment, els residus que no van ser intercanviats també es van donar a la Fundació Humana.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

La mare del nen assassinat a Bellcaire d’Empordà té amnèsia posttraumàtica, però recorda no poder ajudar-lo

Els sanitaris que van atendre la dona, que han declarat als jutjats aquest divendres, apunten que les lesions van posar en risc la vida de la mare.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -