Ken Spratley recorre 1.300 quilòmetres en bici i recapta gairebé 6.000 euros per a l’hospital de Palamós

Ken Spratley és un ciutadà britànic de 71 anys d'edat, està jubilat i fa 9 anys que resideix a Calonge.

- Publicitat -

Segons a recollit Ràdio Palamós, Ken Spratley, ciutadà anglès resident a Calonge, ha recorregut més de 1.300 quilòmetres en bicicleta per recaptar fons per a l’hospital de Palamós. Spratley, de 71 anys, va sortir el 12 de setembre de Finisterre, a Galicia, i va arribar a Palamós la setmana passada. Aquest repte solidari ha aconseguit, mitjançant donacions, recaptar fins a 6.000 euros que es lliuraran a Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà. Concretament, al departament oftalmològic i per als serveis de suport COVID-19 de l’hospital de Palamós.

Spratley volia plantejar-se un repte extraordinari per aquest 2020. Anar des del punt més occidental d’Espanya, la costa gallega de Finisterre, a la vora de l’Atlàntic, fins al Mediterrani. Aquest ciutadà britànic de 71 anys d’edat, està jubilat i fa 9 anys que resideix a Calonge. Afirma que ha participat diverses vegades a la marató de Londres però mai s’havia enfrontat a un desafiament físic d’aquest tipus en bicicleta. Ken Spratley en declaracions a Ràdio Palamós, comenta que va tenir un amic que havia fet alguna cosa similar i que ell també volia recaptar diners per una bona causa.

 

Segons a comentat a ràdio Palamós, al llarg del camí, va haver d’enfrontar fins a vuit hores al dia a la sella, recorrer distàncies de més de 100 quilòmetres diaris, pujar nombrosos turons, ha tingut punxades i cadenes de lliscament i ha suportat dies humits i ventosos. No obstant això, els missatges de suport i ànims i les generoses donacions l’han motivat per aconseguir el seu repte.

A més a més, afirma també que fins que no es va jubilar i va anar a viure a Calonge, no  havia anat mai en bicicleta i per això ara està també tant orgullós d’ell mateix.

 

Gràcies a les donacions que ha rebut, l’aventura en bicicleta de Ken Spratley ha recaptat de moment uns 6.000 euros que lliurarà a Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà. Aquests diners aniran destinats al servei d’oftalmologia de l’hospital de Palamós i per fer front a la lluita contra la pandèmia del coronavirus.

Un cop assolit aquest desafiament, en Ken ja pensa en un nou repte que, novament, seria de caire solidari. De moment, està previst que en els pròxims dies l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni li faci una recepció oficial d’agraïment i reconeixement a la seva gesta.

- Publicitat -