13.1 C
Pals
Divendres, 1 desembre 2023
- Publicitat -

Regeneració d’aigües brutes

Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Regeneració d'aigües brutes
/

Passat l’estiu tothom fa balanç de com ha anat la temporada. Sembla que hi ha hagut una certa recuperació pel que fa a l’afluència i la recaptació dels calaixos; ha acompanyat el temps i s’ha vist moviment de gent, en quantitat i varietat pel que fa als països d’origen dels trusites, com ara la recuperació de visitants vinguts de França, Alemanya o Bèlgica.

Sigui com sigui la valoració cal fer-la des de tots els vessants de la vida quotidiana de la comarca, ja que a causa de l’increment de la població es veuen afectades infraestructures com ara el sanejament de les aigües. La depuradora de Palamós dóna servei a aquest municipi a més de Calonge, Palafrugell, Vall-llobrega i Mont-ras. A la dècada dels anys vuitanta aquestes instal·lacions ubicades al camí de Torre Simona a Castell van suposar un avenç i una optimització pel que fa a la salubritat de les aigües brutes, que anteriorment anaven en gran mesura directament al mar sense tractament. Amb el temps la depuradora es va mostrar insuficient i des de feia anys era objecte de severs judicis per part de les entitats conservacionistes, que veien com l’emissari de Castell abocava al mar una aigua cada vegada més llardosa.

Finalment les administracions s’han rendit a l’evidència i tant el Consorci de la Costa Brava com l’Agència Catalana de l’Aigua anunciaven a principis de setembre una inversió de 18 milions d’euros en la regeneració del sistema de sanejament d’aigües de la Costa Brava, fins l’any 2021. La major part de la inversió es farà a la depuradora de Palamós, així com en l’actualització de les canonades submarines d’abocament al nostre litoral.

La resta d’intervencions passen per a la depuradora de Tossa de Mar, el bombament de la zona de Fenals de Lloret, posar al dia les estacions de bombament de Roses i Sant Feliu de Guíxols, així com millorar el tractament previ de les aigües de la depuradora d’Empuriabrava.

 

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios