13.1 C
Pals
Dissabte, 2 març 2024
- Publicitat -

Rogeli Nieto-Márquez: “Si ens ho podem permetre, hem de poder ajudar als altres”

Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Rogeli Nieto-Márquez: "Si ens ho podem permetre, hem de poder ajudar als altres"
Loading
/

La solidaritat també es pot donar en el món editorial. Per entendre que a vegades l’escriptura pot ser solidària ens visita l’autor d’Aigua de son moles i una Passió per la vida i la llibertat, Rogeli Nieto-Márquez.

L’autor explica que va decidir donar la recaptació íntegra dels llibres a la Fundació Pere Carreres per lluitar contra la leucèmia. Va prendre aquesta decisió després d’assabentar-se de diversos casos de leucèmia a Begur, municipi on viu i on va exercir de professor. Creu que “hem de tornar el que ens dona el món”.

La connexió amb Begur, tot i després de la jubilació encara hi és present. Molts dels seus exalumnes han col·laborat en la creació d’aquests llibres. Aquesta influència arriba tant a Aigua de son moles com a Passió per la vida i la llibertat. El primer recupera personatges típics que podem trobar en un poble com Begur, sobretot dels anys 70-80.

En canvi, Passió per la vida i la llibertat se centra en fets històrics relacionats amb l’alliberament de Cuba i la influència que té Catalunya en aquesta zona. És un llibre que navega entre aquests dos territoris i observa els fets històrics que van desencadenar l’alliberament de Cuba.

Rogeli Nieto-Márquez està preparant el seu proper llibre per Sant Jordi 2023. El llibre titulat Batec en què una família d’origen algerià que ha d’emigrar quan Algèria s’independitza. Els personatges s’acaben traslladant a Begur i la filla s’acaba convertint en freelance per cobrir el genocidi d’Uganda i Ruanda. La intenció en aquest proper llibre és reflexionar sobre la vida.

Temps de lectura: < 1 minut

Més àudios