11.8 C
Pals
Dijous, 27 gener 2022
- Publicitat -

Roser Font: “Iniciem un procés perquè als carrers de Torroella i l’Estartit hi hagi carrers amb noms de dona”

Torroella de Montgrí i l’Estartit juntament amb l’Entitat Municipal Descentralitzada iniciaran el 8 de març un procés participatiu per anomenar carrers amb noms de dones cèlebres, feminitzant la vila. Actualment només 10 carrers tenen un nom de dona. La majoria d’aquestes vies s’anomenen a partir de sants cristians, com santa Caterina o Santa Clara, com a excepció hi ha el de l’escriptora Víctor Català.

A l’entrevista d’avui del Supermatí hem parlat amb la regidora de Cultura i convivència, Roser Font, sobre aquesta nova iniciativa feminista.

La regidora explica que durant la primera fase del procés, es demana a la ciutadania que proposi noms de dones pels carrers, siguin dones importants pel municipi o en àmbit nacional o internacional. Un cop recollida aquesta informació es passarà a la següent fase: triar amb una comissió de nomenclàtor quins carrers cal anomenar. Font afegeix que “la nostra intenció és canviar noms de places i vials que encara no tenen nom”.

Pel que fa als noms ja existents dels carrers del municipi, la regidora explica que no hi ha cap cas de noms inacceptables o poc respectuosos. El que es busca amb aquesta iniciativa, segueix Font, és la diversitat i la visibilitat històrica de les dones, “iniciem un procés perquè als carrers de Torroella i l’Estartit hi hagi carrers amb noms de dona”.

Per tal d’enviar propostes de noms, cal anar a la web de l’ajuntament del municipi al portal de participació ciutadana “Decidim”, de la Diputació de Girona. Mateixa plataforma per on s’exposaran les dones més rellevants vinculades al municipi, com la reina Violant de Bar o Sança de Santa Eugènia.

El procés participatiu s’inicia el 8 de març i dura un mes, fins al 8 d’abril.

Temps de lectura: < 1 minut

Més àudios