9.5 C
Pals
Dilluns, 27 març 2023
- Publicitat -

Rut Geli: “El vaixell ‘Illes Formigues II’ és un jaciment excepcional a casa nostra”

El vaixell romà “Illes Formigues II“, que es troba a més de 45 metres de profunditat, és un punt d’excavació per a un grup de científics que treballen per extreure’n el màxim d’informació. Rut Geli i Guillem Mauri són els codirectors de l’excavació, i fa uns dies van fer una conferència al Museu de la Pesca per explicar l’estat de l’excavació i els aspectes més rellevants que s’han pogut estudiar. Un d’ells, és el carregament d’àmfores plenes de salaó. Al Supermatí, n’hem parlat amb Ruth Geli.

Rut Geli explica que, tot i que sembli que porten molt temps excavant, encara estan en una fase inicial d’estudi i excavació a l'”Illes Formigues II”. “Preveiem treballar-hi fins l’any 2025, de moment”, apunta Geli.

 

La codirectora també ha explicat que, recentment, han fet algunes descobertes importants sobre els continguts de les àmfores que hi havia al vaixell.

 

Tot i que els investigadors sospiten que la raó de l’enfonsament del vaixell va ser un xoc contra les Formigues, Geli explica que és una hipòtesi que encara no poden confirmar. La codirectora assegura que el vaixell és un jaciment històric de la Costa Brava, i recorda que és la primera vegada que es pot fer una excavació així a la zona. Explica que, un cop acabada la investigació, el seu objectiu és poder explicar el que s’hagi descobert a la societat.

Temps de lectura: < 1 minuts

Més àudios