21 C
Pals
Dilluns, 15 abril 2024
- Publicitat -

Salut anuncia la distribució de testos d’autodetecció de Covid-19 durant una visita a l’Hospital de Palamós

El govern ha anunciat també ajudes directes per ajudar els establiments afectats per les restriccions i ha fet una crida a la col·laboració ciutadana

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -
Ràdio Capital, la ràdio del Baix Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Salut anuncia la distribució de testos d'autodetecció de Covid-19 durant una visita a l'Hospital de Palamós
Loading
/

El Departament de Salut ha anunciat que començarà a distribuir testos d’autodetecció de Covid-19 a instituts i residències de gent gran de Catalunya. Ho ha explicat la Consellera Alba Vergés en una visita que ha fet avui, juntament amb el vicepresident Pere Aragonès, a l’Hospital de Palamós. Durant la visita també s’han anunciat ajudes directes “en qüestió de setmanes” pels establiments afectats per les noves restriccions i s’ha demanat la col·laboració ciutadana per “aplanar la corba” de contagis.

Els testos d’autodetecció són un procediment “senzill”, en què la persona s’ha de fregar els dos narius durant uns cinc segons cadascun. Tot i que es faran amb la supervisió d’un professional, Alba Vergés ha explicat que aquesta nova tècnica “ens ajudarà a ser més àgils”. L’automostra anirà destinada sobretot a fer cribratges a instituts i a residències de gent gran, on es podran realitzar als treballadors cada dues o tres setmanes. Pere Aragonès també ha explicat que aquestes noves tècniques, que ja s’han començat a provar a escoles de Girona, el Vallès i Barcelona, són “molt bona notícia” ja que permeten fer “més proves a més persones però en menys temps i amb un caràcter menys invasiu”.

Pel que fa a les restriccions que han limitat l’activitat de bars i restaurants durant 15 dies, Aragonès ha dit que són mesures “que cap govern voldria haver de prendre”, però que són necessàries per evitar mesures “molt pitjors, com un confinament total”.

Pere Aragonès també ha parlat de les ajudes que s’estan preparant per ajudar als negocis afectats. Ha explicat que l’objectiu és acabar les restriccions amb “l’estructura econòmica intacta”, i que per això estan treballant en unes ajudes directes que preveuen que surtin publicades aquesta setmana que ve i que puguin tenir un pagament immediat en “qüestió de setmanes”. Aragonès també ha assegurat que va enviar una carta a Pedro Sánchez per demanar una moratòria de l’IVA pels negocis que no puguin treballar i una baixa equiparable a la baixa mèdica per aquells pares que tinguin fills confinats.

Reduir la mobilitat i les interaccions socials

Tant Vergés com Aragonès han insistit en la importància d’evitar la interacció social durant els pròxims dies o setmanes. Alba Vergés ha explicat que el virus “corre” a través de persones asimptomàtiques, i que per això és essencial posposar tot allò que no sigui “imprescindible” com anar a treballar o estudiar.

Pere Aragonès també ha demanat un esforç per part de la ciutadania que acompanyi el que fa el sector sanitari. El vicepresident també ha explicat que mesures més intenses, com ara el toc de queda, “no estan sobre la taula”, però que “no es pot descartar res”.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

El Govern afegeix Begur, Calonge, Platja d’Aro, Pals Santa Cristina i Torroella a la llista de zones tensionades per limitar el preu del lloguer

La Generalitat de Catalunya ha ampliat significativament la llista de zones tensionades en resposta a l'escalada dels preus del lloguer, incloent-hi ara Begur, Calonge, Platja d'Aro, Pals, Santa Cristina i Torroella de Montgrí. Anunciat per la consellera de Territori, Ester Capella, des de la Val d’Aran, aquesta nova inclusió porta el total a 271 municipis catalans on es podran aplicar controls sobre els lloguers.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -