15.3 C
Pals
Dimecres, 12 maig 2021
- Publicitat -

Salvem el Golfet considera que el punt de delimitació actual no és correcte en un recurs al TSJC

La plataforma es queixa que s'està incomplint l'article 4.4 de la Llei de Costes del 1988

El més llegit

Avatar
Pedro Ruiz Claveriahttps://contrastirigor.wordpress.com
Sóc de Calonge. Redactor a Ràdio Capital de l'Empordà.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img

La plataforma Salvem el Golfet ha interposat un recurs contenciós administratiu contra el Servei de Costes de Girona de l’Administració General de l’Estat. La finalitat del recurs és que aquest organisme revisi la delimitació de la Zona Marítimo Terrestre (ZMT) a la Cala del Golfet de Palafrugell, ja que consideren que el penya-segat té un pendent “sensiblement vertical”. Diuen que, malgrat les condicions de verticalitat, la ZMT no s’ha fixat al punt de coronament de la costa, sinó que “continua a la part baixa de la platja o a mitja alçada del penya-segat”.

Segons l’associació, ja havien mantingut una reunió prèvia amb Costes per explorar una solució, amparant-se en l’article 4.4 de la Llei de Costes de 1988. La resposta que van rebre “no ha estat satisfactòria”, segons la seva presidenta, Margarita Riera, i per això han optat per interposar aquest recurs al TSJC, la secció tercera de la Sala Contenciosa del qual l’ha admès a tràmit. Riera ha donat més detalls a Ràdio Capital de l’incompliment que, a parer de Salvem el Golfet, es produeix en aquesta situació:

L’associació, per tant, mostra una clara discrepància amb l’Ordre Ministerial promulgat el 4 d’agost del 2000, que és el moment on entenen que “no es té en compte” l’article 4.4. de la citada norma jurisdiccional.

Els efectes que comporta

La plataforma té diversos estudis que, segons expliquen, avalen que aquesta “errònia ubicació” suposa l’alteració de les amplades de les franges de servituds de trànsit i de protecció de la costa, de sis i vint metres respectivament, que s’haurien de comptabilitzar des del punt més elevat del coronament del penya-segat.

L’associació confia que aquest recurs “faci que l’Estat revisi el deslinde de la ZMT d’aquesta cala”.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

La gira “Respira” de Joan Dausà a punt d’exhaurir entrades

Els únics concerts que realitzarà aquest estiu Joan Dausà seran en el marc del “Respira: Un concert, una festa, una experiència”. Es tracta d’un nou esdeveniment, ideat pel mateix Dausà, que tindrà lloc al recinte de la ciutat grega i romana d’Empúries (Museu d’Arqueologia de Catalunya), a l’Escala, durant sis dies -24, 25 i 26…
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -