18.1 C
Pals
Dijous, 21 octubre 2021
- Publicitat -

Sant Antoni instal·la un sistema de reg intel·ligent

El passeig de Sant Antoni i de Torre Valentina ja té implantats més de dos quilòmetres de reg intel·ligent i autogestionat

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

Sant Antoni ja disposa d’un sistema de reg intel·ligent i autogestionat. Més de dos quilòmetres d’instal·lació al llarg del passeig de Sant Antoni i de Torre Valentina com a resultat del projecte que ha desenvolupat Parcs i Jardins de l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni.

Segons ha informat El Punt Avui, aquest nou sistema de reg permetrà reduir el consum d’aigua municipal i s’afegeix als projectes de ciutat intel·ligent –o Smart City–, com per exemple els passos de vianants que s’il·luminen quan algú vol travessar. Actualment, però, aquesta instal·lació al passeig marítim està en fase de proves, ja que el consistori vol veure quin és el seu funcionament per acabar-lo implantant a la resta d’espais verds del municipi, com ara en els carrers on hi hagi arbres. El sistema de reg disposa de sensors des d’on es controla el consum d’aigua, es veuen les possibles avaries i s’adapta a les condicions meteorològiques. Aquest aparell de control s’anomena SamclaCity-Water.

Cada vegada són més els municipis que opten per aquest tipus d’instal·lacions perquè permeten adaptar el reg en funció de la vegetació que hi hagi en aquell espai, o bé d’utilitzar-lo en moments punutals i necessaris. “També tenen en compte les condicions ambientals en funció de la humitat del sòl, i a cada sector funciona de manera autònoma o independent, sectoritzant les zones de reg de manera individual”.

Gràcies a la telegestió, es poden controlar immediatament les instal·lacions i afavoreixen l’estalvi d’aigua, les feines de manteniment i l’augment de l’eficiència de la gestió. L’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni ha apostat per projectes smart city i, concretament en aquest cas, han fet que el reg instal·lat sigui compatible amb l’eina Sentilo. Es tracta d’una plataforma que distribueix informació a través de tots aquells municipis que també la tenen i poder “gestionar els dispositius de la ciutat intel·ligent de qualsevol ciutat que tingui com a objectiu la transversalitat i interoperabilitat”.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -