10.9 C
Pals
Divendres, 26 febrer 2021

Sant Antoni instal·la un sistema de reg intel·ligent

El passeig de Sant Antoni i de Torre Valentina ja té implantats més de dos quilòmetres de reg intel·ligent i autogestionat

El més llegit

Calonge i Sant Antoni no tindran policia local durant la nit davant les protestes

L’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni ha decidit deixar al descobert el servei durant les nits de la Policia Local i només cobrir els torns de dia davant le protestes de la setmana passada, segons ha informat el Diari de Girona.

El CSIF demanda l’ajuntament de St. Feliu de Guíxols

La Central Sindical Independent i de Funcionaris ha actuat per defensar un funcionari a qui no se li reconeix la tasca de suplència

L’alcalde de Palamós respon als ecologistes: el model actual del camí de ronda és l’únic possible

Es posarà sauló compactat en algun tram del camí i s'ha canviat una petita traça del camí que passava per l'aparcament de la Pineda d'en Gori, que desapareixerà.

Pescadors i científics aposten per tancar la pesca en 175 km2 del litoral gironí

Després de mesos de treball dels investigadors de l'ICATMAR amb els representants de les confraries de pescadors catalanes i les seves federacions, s’ha arribat a un consens per protegir totes les espècies de fons d’un total de 18 àrees del litoral català que en total representen més de 400 quilòmetres quadrats.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

Sant Antoni ja disposa d’un sistema de reg intel·ligent i autogestionat. Més de dos quilòmetres d’instal·lació al llarg del passeig de Sant Antoni i de Torre Valentina com a resultat del projecte que ha desenvolupat Parcs i Jardins de l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni.

Segons ha informat El Punt Avui, aquest nou sistema de reg permetrà reduir el consum d’aigua municipal i s’afegeix als projectes de ciutat intel·ligent –o Smart City–, com per exemple els passos de vianants que s’il·luminen quan algú vol travessar. Actualment, però, aquesta instal·lació al passeig marítim està en fase de proves, ja que el consistori vol veure quin és el seu funcionament per acabar-lo implantant a la resta d’espais verds del municipi, com ara en els carrers on hi hagi arbres. El sistema de reg disposa de sensors des d’on es controla el consum d’aigua, es veuen les possibles avaries i s’adapta a les condicions meteorològiques. Aquest aparell de control s’anomena SamclaCity-Water.

Cada vegada són més els municipis que opten per aquest tipus d’instal·lacions perquè permeten adaptar el reg en funció de la vegetació que hi hagi en aquell espai, o bé d’utilitzar-lo en moments punutals i necessaris. “També tenen en compte les condicions ambientals en funció de la humitat del sòl, i a cada sector funciona de manera autònoma o independent, sectoritzant les zones de reg de manera individual”.

Gràcies a la telegestió, es poden controlar immediatament les instal·lacions i afavoreixen l’estalvi d’aigua, les feines de manteniment i l’augment de l’eficiència de la gestió. L’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni ha apostat per projectes smart city i, concretament en aquest cas, han fet que el reg instal·lat sigui compatible amb l’eina Sentilo. Es tracta d’una plataforma que distribueix informació a través de tots aquells municipis que també la tenen i poder “gestionar els dispositius de la ciutat intel·ligent de qualsevol ciutat que tingui com a objectiu la transversalitat i interoperabilitat”.

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Novetats de la setmana: Miquel Abras, C. Tangana, Robin Schulz, Clara Peya

Miquel Abras ha publicat aquesta setmana el seu nou disc “La felicitat també plora” i és una de les novetats catalanes destacades d’aquests dies, juntament amb “Perifèria” de Clara Peya.  A l’estat espanyol C. Tangana ha editat “El madrileño”, un treball amb un bon grapat de col·laboracions com les de Calamaro, Kiko Veneno o…

Altres notícies