24.1 C
Pals
Dissabte, 5 desembre 2020

Sant Antoni instal·la un sistema de reg intel·ligent

El passeig de Sant Antoni i de Torre Valentina ja té implantats més de dos quilòmetres de reg intel·ligent i autogestionat

El més llegit

Una pista de patinatge de gel sintètic aquest Nadal a Palamós

La gran novetat d’enguany per a les festes de Nadal a Palamós és la instal·lació d’una pista de patinatge...

Anna Ribera: “La gran majoria dels positius són asimptomàtics i els que són simptomàtics és perquè tenien una patologia prèvia”

Una de les notícies que més ha destacat al Supermatí d’avui ha estat el brot de 47 positius a...

Detingut un clan per robar violentament joies a gent gran a Calonge

En total s’han detingut cinc persones que ja han ingressat a presó, el valor dels objectes sostrets arriba gairebé a 87.000 euros

Alerten de trucades comercials que es fan passar pel CAP de Palafrugell

Des del CAP de Palafrugell asseguren que no hi tenen res a veure
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

Sant Antoni ja disposa d’un sistema de reg intel·ligent i autogestionat. Més de dos quilòmetres d’instal·lació al llarg del passeig de Sant Antoni i de Torre Valentina com a resultat del projecte que ha desenvolupat Parcs i Jardins de l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni.

Segons ha informat El Punt Avui, aquest nou sistema de reg permetrà reduir el consum d’aigua municipal i s’afegeix als projectes de ciutat intel·ligent –o Smart City–, com per exemple els passos de vianants que s’il·luminen quan algú vol travessar. Actualment, però, aquesta instal·lació al passeig marítim està en fase de proves, ja que el consistori vol veure quin és el seu funcionament per acabar-lo implantant a la resta d’espais verds del municipi, com ara en els carrers on hi hagi arbres. El sistema de reg disposa de sensors des d’on es controla el consum d’aigua, es veuen les possibles avaries i s’adapta a les condicions meteorològiques. Aquest aparell de control s’anomena SamclaCity-Water.

Cada vegada són més els municipis que opten per aquest tipus d’instal·lacions perquè permeten adaptar el reg en funció de la vegetació que hi hagi en aquell espai, o bé d’utilitzar-lo en moments punutals i necessaris. “També tenen en compte les condicions ambientals en funció de la humitat del sòl, i a cada sector funciona de manera autònoma o independent, sectoritzant les zones de reg de manera individual”.

Gràcies a la telegestió, es poden controlar immediatament les instal·lacions i afavoreixen l’estalvi d’aigua, les feines de manteniment i l’augment de l’eficiència de la gestió. L’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni ha apostat per projectes smart city i, concretament en aquest cas, han fet que el reg instal·lat sigui compatible amb l’eina Sentilo. Es tracta d’una plataforma que distribueix informació a través de tots aquells municipis que també la tenen i poder “gestionar els dispositius de la ciutat intel·ligent de qualsevol ciutat que tingui com a objectiu la transversalitat i interoperabilitat”.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

A Sant Feliu de Guíxols, s’aproven les obres de l’espigó de Garbí sense els vots de l’oposició

Durant el ple extraordinari de dijous passat, el projecte d’obres de l’espigó de Garbí de la platja de Sant...
- Publicitat -

L’Ajuntament de Pals convoca un concurs d’ornamentació nadalenca

Així l’Ajuntament de la Pals vol reforçar l’esperit nadalenc d’aquest any atípic, animant la participació de tots els veïns i veïnes a decorar els espais exteriors i visibles de les seves cases i aparadors per engalanar el nostre poble. Llums, arbres, etc.,- ornamentació nadalenca per fer una mica més Nadal i enfortir el sentiment de comunitat.

Cap de setmana hivernal amb intervals de núvols

Ambient molt fred de rigorós hivern durant el cap de setmana amb gelades a l'interior i temperatura màxima que com a molt assolirà els 10ºC.

Dolors Bassa, abans d’entrar a la presó de Figueres: “Diguin el que diguin, el diàleg i la negociació hi seran sempre”

L'exconsellera assegura que no es rendiran i que per molt que els vulguin "trepitjar, no ho aconseguiran". Unes 200 persones es concentren davant del centre penitenciari per donar suport a l'exconsellera. L'exconsellera de Treball assegura que les conviccions "són les mateixes"

Actuacions de prevenció d’incendis a la finca municipal de Palamós, Can Pere Tià

Els treballs han consistit en el manteniment d’una part dels boscos d’alzina surera i de pi pinyer que té la finca, situada a la vall de Bell-lloc, possibilitant la conservació d’espècies davant el canvi climàtic i reduint el risc de propagació d’incendis forestals

Altres notícies