0.6 C
Pals
Dilluns, 29 novembre 2021
- Publicitat -

Sant Feliu de Guíxols aprova un pressupost de 33,7 MEUR pel 2021

El Regidor d'Hisenda, Josep Melcior Muñoz, defensa que aquest pressupost "assegura el funcionament de la ciutat en moments difícils com els actuals"

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
spot_img

L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols va aprovar ahir al Ple el pressupost del 2021, de 33.798.799 euros. El Regidor d’Hisenda, Josep Melcior Muñoz, defensa que aquest pressupost “assegura el funcionament de la ciutat en moments difícils com els actuals”.

Aquests més de 33 MEUR representen un augment del 13,19% respecte el pressupost del 2020. Aquest augment s’explica per la previsió de més de 2 milions d’euros de transferències corrents de la Generalitat en virtut del conveni amb el Departament de Benestar i Família, per la prestació del servei de residència assistida i centre de dia per a gent gran depenent, “Sant Feliu Gent Gran”. L’Ajuntament explica, doncs, que el volum d’ingrés no suposa cap variació ni increment de taxes o impostos municipals, que mantenen els nivells del 2020.

La despesa de personal de l’Ajuntament és un 6,86% superior a la prevista al 2020, i se situa en un 39,20%. Així doncs, les remuneracions del personal de l’Ajuntament augmenten en un 0,9%.

Finalment, a grans trets, l’Ajuntament afirma que el pressupost fa front als “tres grans contractes que té l’Ajuntament: residus/neteja urbana, neteja edificis municipals i manteniment de jardineria”.

Inversions

Les inversions representen un 8,74% del pressupost, un total de 2.944.064 euros. Aquesta part del pressupost es dirigirà a diversos projectes, com ara: la cobertura i canalització de rieres (483.000 euros), les obres d’Urbanització del carrer S’Adolitx (321.000 euros), manteniment de ciutat (100.000 euros) i la renovació del mobiliari urbà (25.000 euros).

Per una altra banda també es destina, entre d’altres, una partida de 63.000 euros a l’adequació d’habitatges socials i una aplicació de 90.000 euros destinats al manteniment i millora de les escoles.

Des de l’Ajuntament també expliquen que amb aquest pressupost es pretén posar en marxa una sèrie de “projectes estratègics” dins l’Agenda urbana Guíxols 2030. Un d’ells és la reforma del Monestir, per convertir-se en l’Espai Carmen Thyssen (es preveu rebre el projecte executiu a principi de 2021 i l’adjudicació de les obres al darrer trimestre). En aquesta línia també hi hauria la recuperació dels Banys de Sant Elm.

Podeu recuperar el Ple extraordinari de l’Ajuntament aquí.

Fotografia: Ràdio Sant Feliu

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Sopa de Cabra tancarà la gira dels 30 anys del “Ben Endins” al Palau Sant Jordi

Sopa de Cabra torna al Palau Sant Jordi trenta anys després de l’edició de Ben Endins, el disc de pop-rock català més venut de la història. L’ocasió bé s’ho val: el grup tanca la gira d’aniversari del disc al Cruïlla Tardor! Ben Endins conté algunes de les cançons més conegudes de la seva primera etapa…
- Publicitat -spot_img

Altres notícies

- Publicitat -