12 C
Pals
Dissabte, 23 gener 2021

Sant Feliu de Guíxols aprova un pressupost de 33,7 MEUR pel 2021

El Regidor d'Hisenda, Josep Melcior Muñoz, defensa que aquest pressupost "assegura el funcionament de la ciutat en moments difícils com els actuals"

El més llegit

El Ple de Palamós aprova la segona fase d’obres d’urbanització de La Fosca

La nova fase se centra ara als carrers inclosos dins el sector delimitat per la carretera de La Fosca, el camí del cementiri de Sant Joan, el camí vell de La Fosca i el carrer de l'església de La Fosca.

Quatre municipis del Baix Empordà demanen que se’ls tracti com un de sol amb les restriccions i decidir com aplicar-les

lam conjunt dels quatre municipis del Baix Empordà per ser tractats com un sol perímetre, i tenir veu i vot tant amb les restriccions de la covid-19 com amb les ajudes europees. Els seus alcaldes han redactat una carta conjunta on reclamen "ser escoltats" i poder aplicar les mesures per frenar la pandèmia tenint en compte la realitat de cada lloc.

Reneix el projecte del Tren de la Costa Brava

L'Associació per la Promoció del Transport Públic impulsa la reivindicació i aquest mes començaran a definir un full de ruta.

Crearan nous espais de càrrega i descàrrega a l’Avinguda de les Voltes de la Bisbal d’Empordà

L’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà posarà en marxa un nou projecte de pacificació de l’entorn del Carrer Ample, al nucli antic. Una de les actuacions més destacades és la creació d’espais de càrrega i descàrrega a l’Avinguda de les Voltes.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols va aprovar ahir al Ple el pressupost del 2021, de 33.798.799 euros. El Regidor d’Hisenda, Josep Melcior Muñoz, defensa que aquest pressupost “assegura el funcionament de la ciutat en moments difícils com els actuals”.

Aquests més de 33 MEUR representen un augment del 13,19% respecte el pressupost del 2020. Aquest augment s’explica per la previsió de més de 2 milions d’euros de transferències corrents de la Generalitat en virtut del conveni amb el Departament de Benestar i Família, per la prestació del servei de residència assistida i centre de dia per a gent gran depenent, “Sant Feliu Gent Gran”. L’Ajuntament explica, doncs, que el volum d’ingrés no suposa cap variació ni increment de taxes o impostos municipals, que mantenen els nivells del 2020.

La despesa de personal de l’Ajuntament és un 6,86% superior a la prevista al 2020, i se situa en un 39,20%. Així doncs, les remuneracions del personal de l’Ajuntament augmenten en un 0,9%.

Finalment, a grans trets, l’Ajuntament afirma que el pressupost fa front als “tres grans contractes que té l’Ajuntament: residus/neteja urbana, neteja edificis municipals i manteniment de jardineria”.

Inversions

Les inversions representen un 8,74% del pressupost, un total de 2.944.064 euros. Aquesta part del pressupost es dirigirà a diversos projectes, com ara: la cobertura i canalització de rieres (483.000 euros), les obres d’Urbanització del carrer S’Adolitx (321.000 euros), manteniment de ciutat (100.000 euros) i la renovació del mobiliari urbà (25.000 euros).

Per una altra banda també es destina, entre d’altres, una partida de 63.000 euros a l’adequació d’habitatges socials i una aplicació de 90.000 euros destinats al manteniment i millora de les escoles.

Des de l’Ajuntament també expliquen que amb aquest pressupost es pretén posar en marxa una sèrie de “projectes estratègics” dins l’Agenda urbana Guíxols 2030. Un d’ells és la reforma del Monestir, per convertir-se en l’Espai Carmen Thyssen (es preveu rebre el projecte executiu a principi de 2021 i l’adjudicació de les obres al darrer trimestre). En aquesta línia també hi hauria la recuperació dels Banys de Sant Elm.

Podeu recuperar el Ple extraordinari de l’Ajuntament aquí.

Fotografia: Ràdio Sant Feliu

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Unió d’empresaris de la Costa Brava s’uneixen al “Sense PIMES no hi ha futur”

La PIMEC va presentar aquest dimecres la campanya “Sense Pimes i autònoms no hi ha futur”, per denunciar l’impacte...

Altres notícies