10 C
Pals
Diumenge, 19 Gener 2020

Sant Feliu de Guíxols cobrirà les rieres de Sant Amanç i Sant Pol

El més llegit

Mor un ciclista en caure en una pista forestal a Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura

Un home ha mort quan ha caigut a una pista forestal a la zona de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura.

Última i emotiva funció dels Pastorets de Pals, després de 40 anys

Aquest dissabte es va celebrar la darrera funció d'enguany dels Pastorets de Pals, després de 40 anys d'història ininterrompuda. La manca de persones voluntàries i la dificultat que suposa organitzar els assaijos, ha fet que el seu impulsar i fins ara director, Francesc Roig, decideixi donar per acabades les representacions de l'obra.

Dolors Bassa declararà al Parlament el 28 de gener

L'exconsellera torroellenca Dolors Bassa assistirà a la cambra per declarar a la Comissió d'Investigació de l'article 155 que se celebrarà el dimarts 28 de gener

Activada l’alerta del pla VentCat

Protecció Civil de la Generalitat ha activat l’alerta del Pla Especial d’Emergències per risc de Vent a Catalunya VENTCAT per les fortes ventades que es preveuen a partir d’avui diumenge sobretot a la meitat est de Catalunya. L’episodi de vent es mantindrà també de cara a demà dilluns amb una distribució més general.

El CE Els Perduts, de Begur, Inicia cicle de sortides a Mont-ras

La sortida tindrà lloc diumenge 26 de gener i per a participar-hi cal inscriure’s prèviament trucant al telèfon 610 767 830. Aquest any 2020 el Club Excursionista Els Perduts de Begur inicia un nou cicle de sortides pels espais més emblemàtics del patrimoni natural català. I ho farà el proper diumenge 26 de gener amb…
Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.

L’Ajuntament ganxó ha començat el procés per a la redacció del projecte per cobrir les dues rieres en el seus trams més urbans. El consistori és a punt de contractar les empreses que redactaran els projectes tècnics i preveu un termini de quatre mesos per a la redacció del de la riera de Sant Amanç i de dos mesos pel de la riera de Sant Pol. L’objectiu és que aquestes dues rieres a cel obert es converteixin en carrers per als vianants. El pressupost de 2018 ja preveurà el finançament necessari per tirar endavant aquests dos grans projectes. El consistori en dona detalls en el darrer butlletí municipal. El projecte del cobriment de la riera de Sant Pol també preveu l’obertura d’un nou vial de circulació que millori la mobilitat de la zona. El plantejament és cobrir el tram final de la riera de Sant Pol, des del giratori on conflueixen la carretera de Sant Feliu a Palamós, la carretera de Castell d’Aro a S’Agaró i el carrer Verbania, finsns al tram ja cobert del Passeig Marítim de Sant Pol i la Platja. Les obres d’urbanitzacioó permetran que es pugui allargar l’avinguda de Jaume I, ara tallada per la riera, fins la carretera de Sant Feliu a Palamós.

Pel que fa a la riera de Sant Amanç, travessa Sant Feliu de Guíxols fins que coincideix amb la riera de les Comes. Quan s’ajunten, es denomina riera del Monestir i desguassa a mar, a la part sud de la badia. Aquesta darrera part és coberta des de principi de segle, i és coneguda com a carrer de Juli Garreta. El tram que es vol cobrir va des del camí del Molí d’en Blanch, davant del pati de l’escola Gaziel, fins al tram descobert de la riera del Monestir, fins al giratori de la plaça del Monestir i carrer Hospital. Tot i que hi ha un projecte de l’Agència Catalana de l’Aigua de l’any 2003, se’n farà un de nou per adaptar-lo al planejament urbanístic vigent, que és el POUM del 2006. L’empresa que sigui seleccionada per redactar el nou projecte haurà  de tenir solvència en camps com enginyeria hidràulica i fluvial, amb experiència demostrada en obres d’aquests tipus en els darrers anys.

Últimes notícies

Polèmica a Palamós per la tala d’arbres en vista de prevenir incendis a la Pineda d’en Gori

La tala d’arbres a una de les zones protegides de Palamós alerta a les plataformes de protecció del territori i posen en dubte la intenció de l’acció.

El Baix Empordà gasta 2 milions de metres cúbics d’aigua durant l’estiu

Degut a l’augment de l’activitat turística, durant la temporada alta de l’any, augmenta excessivament la factura de l’aigua i les tones de residus recollits.

Comença el procés participatiu per definir els usos del Convent de les Clarisses

Comença un procés participatiu a Torroella de Montgrí per definir quin format i quins usos tindrà el nou espai juvenil al convent de les Clarisses

Sant Feliu rep més de 6.000 euros per combatre la pobresa energètica

Aquests ajuts poden anar destinats a persones en situació de vulnerabilitat i contribuir a la compra d'electrodomèstics, substitució de bombetes per leds o la dismunició del consum energètic

La Generalitat obté la cessió del terreny de la nova estació d’autobusos de la Bisbal

Es preveu que les obres comencin durant el primer trimestre d'aquest any

Més notícies