13.6 C
Pals
Dimecres, 12 juny 2024
- Publicitat -

Sant Feliu de Guíxols obtindrà una injecció de 60.000 euros de la UE per a extraescolars

El regidor d’Educació, Salvador Calabuig, explica que és “la primera vegada” que l’àrea d’Educació de l’Ajuntament podrà destinar una partida tan gran a les activitats extraescolars. Tot gràcies als fons europeus que han redistribuït l’Estat i la Generalitat arran de la Covid-19.

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Tal com informa El Punt Avui, Sant Feliu de Guíxols rebrà una subvenció de 60.000 euros per destinar-la a activitats extraescolars. El Pla de Millora d’Oportunitats Educatives (PMOE) preveu aquest ajut procedent de la Unió Europea, del qual se’n podran beneficiar unes 150 famílies amb alumnes de totes les escoles de primària del municipi, tant les públiques com la concertada del Cor de Maria-Sant Josep.  El regidor d’Educació, Salvador Calabuig, explica que és “la primera vegada” que l’àrea d’Educació de l’Ajuntament podrà destinar una partida tan gran a les activitats extraescolars. Tot gràcies als fons europeus que han redistribuït l’Estat i la Generalitat arran de la Covid-19. El mateix Calabuig assegura que la iniciativa s’ha dut a terme “en col·laboració amb les direccions de les escoles, que han seleccionat els alumnes i les activitats a subvencionar”. En total, ja han preparat convenis amb deu entitats de la ciutat dedicades a l’esport, la cultura i el lleure, i a banda d’aquestes, també han arribat a acords amb l’Escola de Futbol Sant Feliu i el club de bàsquet, i hi inclouen activitats a l’escola de música municipal. D’aquesta manera, “també s’ajuda un sector que ha patit una disminució de la seva activitat pels efectes de la pandèmia”. El que sí que comporten aquestes sucoses subvencions, és el compliment d’uns requisits estrictes. Caldrà justificar amb detall totes les activitats i les seves corresponents despeses, fet que obligarà a contractar personal temporal de reforç. La importància de presentar les dades amb claredat rau en el fet que, com assegura Calabuig, “si hi hagués errades, perdríem recursos i s’haurien d’assumir amb diners de l’Ajuntament”. Està previst executar el pla abans del final del curs acadèmic, ja que la subvenció té data límit de justificació abans del 31 d’agost. És per aquest motiu que des de l’Ajuntament de Sant Feliu s’estan plantejant  ampliar el calendari a l’àmbit familiar, amb tallers de suport educatiu i emocional a alumnes de primària i secundària a les aules, a la Casa Palet i als rentadors del Puig. I també extendre’l als mesos d’estiu, com ara “amb l’obertura de patis i un monitoratge que vagi més enllà de la mera vigilància”. També es pensa en donar continuïtat a les activitats durant la tardor fent ús de recursos propis, en espera de noves convocatòries. L’edil creu que cal apostar per consolidar una bona oferta d’extraescolars, i que això pot tenir un efecte positiu en la reivindicació d’implantar una jornada continuada lectiva en horari de matí.

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Mor Lluís Molinas, periodista i activista cultural de Palafrugell

Ha mort Lluís Molinas, figura clau de la cultura a Palafrugell i impulsor del teatre amateur. El funeral serà aquest dissabte a les 12 h a l'església de Palafrugell. Molinas va ser escriptor, periodista, editor i col·leccionista. La seva última aparició pública va ser a l'abril, a la Fundació Josep Pla, on va parlar sobre la preservació del llibre “El Peix Fregit”.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -