21 C
Pals
Diumenge, 25 juliol 2021
- Publicitat -

Sant Feliu de Guíxols renovarà la llei de contenció de preus de lloguers al setembre

L'Ajuntament de Sant Feliu ha decidit mantenir la llei de Contenció de Lloguers tot i la petició contrària de la Cambra de la Propietat de Girona

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img

La Cambra de la Propietat de Girona ha demanat als ajuntaments de les comarques gironines no seguir aplicant la Llei de Contenció de Rendes dels lloguers. L’apliquen els ajuntaments de Sant Feliu de Guíxols, Palafrugell, i també Blanes, Figueres, Girona, Olot i Salt. Tot i la petició de l’ens gironí, l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols ja ha decidit demanar la renovació de la regulació. 

Aquesta llei, aprovada pel Parlament de Catalunya el setembre del 2020, permet regular els preus de lloguer en zones concretes per garantir que siguin accessibles, segons un índex de referència de preus. Aplicar-la o no, és decisió de cada consistori. 

Segons recull el Diari de Girona, la Cambra de Propietat de Girona considera que la llei “té un efecte desincentivador pels arrendadors” i que sembla un “càstig” per als propietaris. Per altra banda, també consideren que la Llei de Contenció es va crear ignorant el sector immobiliari. Per això demanen als ajuntaments gironins que no la renovin aquest proper setembre, quan es compleixi un any de la seva aprovació. 

De totes maneres, l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols ja ha decidit continuar aplicant la Llei de Contenció. Així es va aprovar per unanimitat a l’últim ple municipal, aquest mes de juny. El segon Tinent d’Alcalde i regidor d’Habitatge de l’Ajuntament, Josep Saballs, ha explicat a Ràdio Capital que creuen que la Llei de Contenció és important per controlar els preus de lloguer al municipi i aconseguir un “preu just” per a les dues bandes, sobretot a la zona més turística. 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Ràdio Capital 20 anys – Capítol 20: 2020

Repassem tot el que va donar de si el 2020 amb la Mar Coll, en Miquel Curanta i en Marc Clapés.
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -