L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols ja disposa del projecte del futur parc central, situat a l’entorn de l’asil Surís. Es tracta d’un dels grans projectes del mandat del govern de Tots per Sant Feliu, Esquerra i el PSC. L’àmbit de l’exterior de l’asil Surís està situat al centre de Sant Feliu de Guíxols.

És un entorn amb una alta densitat d’habitatges i de trànsit, amb aparcaments dispersos. El consistori creu que aquest entorn ha d’esdevenir un punt d’unió i de confluència per a la ciutat. Amb aquest parc, es pretén endreçar el trànsit i crear una zona àmplia per a lleure, activitats i espais verds. Ho explica l’alcalde de Sant Feliu, Carles Motas.

Aquesta actuació es vol dividir en dues fases. La primera, prevista al llarg del 2018, inclou l’exterior de l’asil i l’actual aparcament de la plaça Alabric. Comportarà una inversió d’uns 2 milions d’euros per unes obres que tardaran deu mesos. S’eliminen les actuals tanques de l’asil per obrir un ampli espai. Així, els jardins interiors passaran a ser públics. També es projecta una làmina amb jocs d’aigua. Aquesta és una de les actuacions que permeten salvar el desnivell existent entre l’actual pineda de l’asil i l’esplanada d’aparcament.

La segona fase, llavors, preveu una nova residència i dignificar l’edifici històric. En aquesta darrer moment, preveuen construir un centre cívic, amb espais de lleure i altres complements.

Zona actual

En el marc d’aquesta reforma, l’ajuntament enderrocarà una de les dues naus de l’antiga empresa Agglotap per convertir-la en aparcament de vuitanta places. L’enderroc d’aquesta antiga fàbrica no serà total, ja que es mantindrà un dels edificis situats a l’interior, per tal que pugui tenir un ús públic. La previsió és que aquest enderroc es faci a principis d’any, amb uns quatre mesos de durada.