6.2 C
Pals
Diumenge, 3 març 2024
- Publicitat -

Lluís Galán: “L’aplec de Santa Caterina fa anys que se celebra i és un lloc de germanor”

Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Lluís Galán: "L'aplec de Santa Caterina fa anys que se celebra i és un lloc de germanor"
Loading
/

Aquest diumenge 20 de novembre s’ha celebrat l’Aplec de Santa Caterina a Torroella de Montgrí amb total normalitat. S’han celebrat diverses activitats com una missa solemne, la tradicional pujada de gegants o una ballada de sardanes. Per explicar-nos algunes de les activitats de l’edició d’enguany, ens va visitar al Supermatí un dels membres dels Amics de l’ermita de Santa Caterina, Lluís Galán.

Aquest aplec fa temps que se celebra. Lluís Galán explica que l’ermita es va crear l’any 1392 per uns monjos de Montserrat a Torroella de Montgrí. Durant els segles XV i XVI, quan hi va haver fam i guerres, l’ermita va ser un punt central pel municipi, tal com explica Lluis Galán.

En l’edició d’enguany es van fer sardanes a les 11 h i mitja hora més tard s’ha fet un ball de grallers. Posteriorment s’ha fet una missa i, a més, s’ha fet una arrossada en col·laboració amb l’Oncolliga Girona. Lluís Galán explica que l’aplec de Santa Caterina se celebra el diumenge abans del dia de Santa Caterina.

L’arrossada popular ha venut més de 400 tiquets i gran part dels beneficis que s’han obtingut amb aquesta arrossada popular s’han destinat a la investigació i al benestar de les persones amb càncer a través de l’Oncolliga Girona.

Tradicionalment, fins l’ermita de Santa Caterina s’hi puja a peu des de Torroella de Montgrí, l’Escala o l’Estartit. Tot i això, hi ha habilitat un aparcament a l’ermita per les persones que no hi puguin accedir caminant. A més, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha habilitat un vehicle per poder accedir a aquest aparcament en un horari limitat.

Aquest és el segon any que l’aplec recupera la normalitat després de la pandèmia. L’edició d’enguany ha comptat amb una mostra de fotografies antigues sobre aplecs que s’han celebrat amb anterioritat. Les han exposat amb una pantalla a la mateixa ermita de Santa Caterina.

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios