9.8 C
Pals
Diumenge, 29 gener 2023
- Publicitat -

Santa Cristina d’Aro insisteix en la prevenció d’incendis

L'Ajuntament de Cristina d'Aro i la Policia Local demanen als ciutadans que mantinguin les finques netes per tal d'evitar focs.

Anna Pujol
Anna Pujol
Redactora de Ràdio Capital
Temps de lectura: < 1 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Entre 300 i 400 notificacions als propietaris de parcel·les brutes per tal d’evitar incendis, aquesta és la xifra anual que registra l’Àrea de Medi Ambient de Santa Cristina d’Aro. Així es va fer públic durant la jornada de prevenció d’incendis i autoprotecció que va tenir lloc aquest passat dissabte al pavelló de l’escola del municipi.

 

Durant la jornada es va insistir en la prevenció i la conscienciació dels ciutadans,  destinada tant a protegir les persones com el medi ambient. El manteniment de les finques brutes i de les franges de protecció perimetrals són dues de les mesures més importants per combatre l’expansió del foc. En cas que el propietari no netegi la seva finca, es fa una instància i se li obre un expedient disciplinari. Si el veí no reaccionés, seria el propi Ajuntament qui s’encarregaria de la neteja. 

 

Tant els Agents Rurals com la Unitat de Bombers de la zona remarquen la importància de netejar les finques, a causa de la facilitat d’incendi, i com a estratègia per protegir la zona urbanaLa Policia Local de Santa Cristina d’Aro assegura que la participació ciutadana per a prevenir incendis ha augmentat durant els últims anys en forma de voluntariat i que constitueixen una part molt important dels cossos de prevenció. Alhora, els voluntaris han rebut més  recursos, com eines, vehicles o formació.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -