13.7 C
Pals
Dimecres, 30 novembre 2022
- Publicitat -

Santa Cristina organitza una sortida al seu passat ibèric, el poblat de la plana Basarda

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Les àrees de Patrimoni i Turisme de l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro organitzen aquest diumenge una sortida guiada de senderisme per donar a conèixer el passat ibèric del municipi, el poblat de la plana Basarda. La sortida de la visita, que s’emmarca  dins del Cap de Setmana Ibèric, serà a les 9 del matí des de l’aparcament de can Llaurador i es preveu que tingui una durada d’unes 2 hores. El recorregut són 6,1 quilòmetres, amb una dificultat de 2 sobre 5. La  visita al jaciment, que es troba al massís de l’Ardenya, permetrà comprendre la cultura ibera, la relació amb els romans i els canvis que van tenir lloc en el canvi d’era. Aquesta visita s’emmarca

La sortida guiada forma part de la iniciativa catalana Cap de Setmana Ibèric, en què es vol donar a conèixer la història dels ibers. La sortida és gratuïta, però cal fer reserva prèvia al correu electrònic amb l’objectiu d’intentar crear grups reduïts i controlar el nombre de participants.

La plana Basarda és un poblat que va existir entre els anys 350 i 50 abans de Crist. Té una extensió de dues hectàrees i ocupa un dels primers contraforts de l’Ardenya des de la vall del Ridaura, amb excel·lents vistes sobre aquesta. El poblat tenia un costat feble, la qual cosa va comportar la construcció d’una muralla. Disposava d’un carrer central, una cisterna d’aigua i una trentena de sitges subterrànies per guardar gra. Amb la romanització, els ibers van deixar el poblat i es van ubicar a la plana. A Santa Cristina, trobem exemples d’assentaments iberoromans a can Llaurador, Solius i al pla del Vidre.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

En marxa el Projecte Rossinyol al Baix Empordà

A finals del mes de novembre, el Projecte Rossinyol es va posar en marxa en municipis de tota la província de Girona.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -