7.3 C
Pals
Divendres, 23 febrer 2024
- Publicitat -

David Segarra: “La recollida porta a porta és la solució per incrementar el reciclatge a Santa Cristina”

Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
David Segarra: "La recollida porta a porta és la solució per incrementar el reciclatge a Santa Cristina"
Loading
/

Cada cop més la recollida porta a porta s’està estenent a més municipis. Una de les últimes poblacions en adherir-s’hi ha estat Santa Cristina d’Aro. A partir de l’1 de desembre es començarà a desenvolupar aquest projecte de gestió de residus a la població. Per entendre com funcionarà aquest servei ens ha visitat al Supermatí el regidor de medi ambient del consistori de Santa Cristina d’Aro, David Segarra. 

Aquest servei s’aplicarà exclusivament al que seria el nucli urbà, de moment a les zones de les urbanitzacions el servei encara no es podrà aplicar. Tot i això, David Segarra explica que en un futur es voldria estendre aquest servei de recollida porta a porta a les urbanitzacions del municipi. De moment, per tant, aquest servei es donarà a més de 2.000 habitants.

Aquest servei de recollida de residus cada cop s’aplica a més poblacions pels seus beneficis. David Segarra reconeix que s’ha d’augmentar el reciclatge al municipi, i una de les maneres de promoure aquesta iniciativa és començar amb el servei de recollida porta a porta.

El regidor de medi ambient afirma que al principi segurament hi haurà queixes, però que hi ha d’haver un procés d’integració que beneficiarà als ciutadans del municipi. A més, l’ajuntament ha fet diverses activitats i actes informatius per donar a conèixer aquest servei a la població.

L’ajuntament, a més, farà dues sessions informatives al novembre on es repartiran dels dos cubells d’escombraries: un de marró (per l’orgànica i el rebuig) i el blanc (per la resta de residus). Aquests cubells tenen un mètode d’identificació per saber si els veïns fan un bon ús dels contenidors.

I és que el regidor explica que a la població s’hi genera una gran quantitat de residus. Afirma, a més, que reciclar sense un sistema de porta a porta dispara el pressupost. Per això, considera que l’aplicació d’aquest sistema de recollida de residus és una de les solucions per promoure el reciclatge a la població.

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios