9.3 C
Pals
Dimecres, 1 febrer 2023
- Publicitat -

Moventis Sarfa suma un nou autobús més modern i eficient per millorar la qualitat del servei interurbà entre Palamós i Calonge i Sant Antoni

Es tracta d’un nou vehicle de pis baix que compta amb una capacitat per 60 passatgers

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Moventis Sarfa, companyia de mobilitat líder al territori de Girona, ha presentat aquest dilluns juntament amb els ajuntaments de Palamós i Calonge i Sant Antoni un nou autobús més modern i eficient que contribuirà a millorar la qualitat del servei de transport interurbà entre els dos municipis.

En concret, aquest autobús de la marca ISUZU pot transportar a 21 passatgers asseguts i 39 dempeus, i disposa també d’espai per una cadira de rodes i seients reservats per persones amb discapacitat (PMR).

Es tracta d’un nou vehicle de pis baix que compta amb una capacitat per 60 passatgers. El nou autobús operarà en les línies actuals L1-L2 del servei regular de transport interurbanes de bus de Palamós i Calonge i Sant Antoni.

Més accesibilitat i sostenibilitat

L’autobús incorporat a la flota de Sarfa compta amb portes de doble fulla per facilitar l’accés i sortida de passatgers, juntament amb totes les mesures necessàries per assegurar el confort i la seguretat dels viatgers.

A més, disposa d’un motor de 186 CV i caixa de canvi Allison, que permet un menor consum de combustible i, per consegüent, una reducció d’emissions de CO₂ a l’atmosfera. Gràcies a això, Sarfa i els ajuntaments de Palamós i Calonge i Sant Antoni oferiran des d’avui un millor servei i més eficient a tots els veïns i veïnes d’ambós municipis.

A més, el vehicle compta amb un disseny més baix que els autobusos actuals adaptat per a les persones amb mobilitat reduïda.

El nou vehicle s’ha presentat aquest dilluns al Passeig de Mar de Palamós i ha comptat amb l’assistència de l’alcalde de Palamós, Lluís Puig; el regidor de Mobilitat de Palamós, Alfons Bartolomé; l’alcalde de Calonge i Sant Antoni, Jordi Soler; el regidor de Mobilitat de Calonge i Sant Antoni, Albert Ros; i Enric Gimeno, gerent de Moventis Sarfa.

Enric Gimeno, gerent de Moventis Sarfa explica que “aquest nou autobús té més capacitat en comparació amb els vehicles actuals, lo que permetrà que els veïns i veïnes de Palamós i Calonge i Sant Antoni puguin utilitzar més el servei públic, fins i tot en aquells dies en què pugui haver-hi més demanda d’usuaris”.

Albert Ros, regidor de mobilitat de Calonge i Sant Antoni afirma que “es tracta d’una iniciativa que millorarà el servei entre els dos municipis, fent-lo més eficient i augmentant clarament la seva capacitat”. Ros també ha afegit que “el nou bus permet avançar en millorar el servei de transport entre els municipis de Palamós i Calonge i Sant Antoni, i tot el que vagi en la direcció de millorar els serveis en aquest àmbit geogràfic és un encert”.

Alfons Bartolomé, regidor de Mobilitat de Palamós reconeix “el treball conjunt que es fa des dels dos ajuntaments veïns i veïnes per seguir millorant la mobilitat entre els municipis mancomunats, amb apostes com la d’aquest nou bus interurbà, i recordant l’acord que ha permès unificar el servei de taxi”. El regidor ha afegit “la importància d’impulsar propostes com la d’aquest nou autobús, que segueixen millorant aquesta connexió entre els dos nuclis, que en alguns casos són imprescindibles, fent referència a la necessitat d’assegurar un còmode accés dels usuaris fins a l’Hospital de Palamós”.

Actualment, Sarfa gestiona el transport de viatgers per carretera a la Costa Brava-Girona, a través dels serveis urbans a Palamós, Calonge, Castell d’Aro, Platja d’Aro, S’Agaró, Santa Cristina, Sant Feliu, Figueres, Roses i Cadaqués. A això se suma també la línia regular que connecta la Costa Brava amb la ciutat de Barcelona, els Aeroports del Prat i Girona-Costa Brava. En paral·lel, la companyia realitza també qualsevol servei discrecional amb circuits per tota Europa.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

La Policia Local de Palafrugell posa en una marxa una app per rebre avisos amb un botó d’emergència amb geolocalització

També té un servei d’alerta preventiva que permet a l'usuari deixar un avís quan marxa de casa o surt de festa.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -