El port de Palamós ha estat l’escenari d’un simulacre d’incendi amb ferits de diversa consideració en una embarcació amarrada al moll comercial aquest dilluns. L’exercici, organitzat per Ports de la Generalitat i Protecció Civil de la Generalitat, ha servit per posar en pràctica el sistema d’avisos previst al Pla d’autoprotecció (PAU) del port i les accions del seu personal, a més de comprovar la coordinació entre els diferents mitjans i cossos d’emergències.
Un cop detectat el suposat foc, el capità del vaixell ha trucat al pràctic del port i aquest a Ports de la Generalitat i a Capitania Marítima. A banda, s’ha iniciat també el protocol d’avisos establert en el PAU al telèfon d’emergències 112 de Catalunya, al Centre de Coordinació Operativa de Catalunya de Protecció Civil de la Generalitat, a la Policia Local i a la Guàrdia Civil. Internament, també s’han mobilitzat els equips d’intervenció del Club Nàutic Costa Brava, Associació Front al Mar, General Nàutic i Repsol.
Un cop rebut l’avís, el cap de guardamolls ha ordenat l’obertura de les barreres i el control d’accessos al moll comercial, i ha aturat el trànsit d’embarcacions dins del port. També s’ha decidit la instal·lació de barreres antivessament al voltant de l’embarcació afectada per evitar la possible dispersió de combustible a l’aigua.