El Síndic de Greuges insta l’Ajuntament de Palafrugell a paralitzar les obres del xalet del Golfet, a Calella de Palafrugell. Rafael Ribó demana a la Generalitat que impugni la llicència d’obres. El Síndic hi ha intervingut després de rebre diverses queixes dels opositors al projecte del xalet. Ribó recorda que la Comissió d’Urbanisme de Girona ja va demanar al consistori que revisés la llicència d’obres perquè havia detectat que s’havia aixecat una planta de més. A més, demana a la Generalitat que impugni la llicència d’obres perquè entén que l’Ajuntament no ha fet cap pas.

En la comissió d’Urbanisme de l’octubre passat, el director general, Agustí Serra, va reconèixer que a la parcel·la s’hi podia construir, tal i com estableix el POUM, però que hi havia un excés d’edificació. Els promotors del xalet havien aixecat una planta més de les permeses. Per això, des de la Generalitat van demanar a l’Ajuntament de Palafrugell que revisés la llicència i resolgués els excessos d’edificació. A més, ja va advertir que si això no es feia duria el cas davant dels tribunals. Per la seva banda, el consistori defensa que la llicència està ben donada i que, com a molt, si cal fer enderrocs, afectaran uns 100 m2 dels 700 m2 que té el xalet.

D’altra banda, el Síndic de Greuges considera que hi ha hagut manca de transparència per part de l’Ajuntament. Per això, demana al consistori que l’associació Salvem el Golfet pugui  accedir a l’expedient urbanístic, tal i com van demanar el passat mes d’agost a través d’un advocat. També demana a Urbanisme que els notifiqui les seves resolucions, perquè són part interessada, ja que van adreçar denúncies a la comissió. El Síndic també insta totes les administracions implicades per tal que vetllin per l’aplicació del principi de prevenció, precaució i cautela en matèria mediambiental.