6.7 C
Pals
Dissabte, 9 desembre 2023
- Publicitat -

Els sindicats educatius convoquen cinc dies de vaga per denunciar “la manca de voluntat negociadora” de la Generalitat

Des de l'USTEC expliquen que l'avançament de l'inici del curs escolar és l'últim detonant d'aquesta vaga, però que hi ha molts més fronts oberts

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Els sindicats educatius han anunciat una vaga pels dies 15, 16, 17, 29 i 30 de març. Asseguren que hi ha moltes reclamacions que venen de lluny, com ara retallades, l’alt percentatge d’interins o l’avançament del calendari escolar. Denuncien que el problema són, sobretot, les formes: afirmen que la Generalitat ha fet canvis sense negociar o debatre-ho amb els professors. 

Glòria Polls, representant de l’Unió Sindical de Treballadors i Treballadores de l’Ensenyament de Catalunya (USTEC), assegura que tot i que és cert l’avançament del calendari al setembre ha estat l’últim detonant d’aquesta vaga, hi ha molts fronts oberts. Entre ells hi ha retallades, falta de personal i recursos i el nou currículum escolar. Tot i això, la representant assegura que el que més greu és la manca de voluntat negociadora de la Generalitat a l’hora de fer canvis a l’ensenyament. 

A més, el sindicat s’ha afegit a la vaga del 23 de març contra la sentència del 25% en castellà a les aules. 

Així doncs, l’objectiu d’aquesta vaga és intentar resoldre i millorar tots aquests temes. Glòria Polls explica, a més, que és important la col·laboració de les famílies. Si els nens van a classe els dies de vaga, les escoles estan obligades a oferir serveis mínims. En canvi, explica que si cap nen va a l’escola, tots els mestres podran exercir el seu dret de fer vaga. Assegura que és important perquè les seves reivindicacions, al final, són per poder donar una millor educació als alumnes. 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Un home armat obre foc contra els Mossos a la Bisbal d’Empordà i acaba ferit pels trets de la policia

Al sospitós l'han traslladat a l'hospital i està detingut.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -