5 C
Pals
Dilluns, 18 gener 2021

S’inicia una campanya per recollir 500 firmes per parlar amb el president Quim Torra de la Pineda d’en Gori

Des de la plataforma Salvem la Pineda d'En Gori demanen a la Generalitat adquirir la tercera parcel·la urbanitzable i evitar la construcció d'un edifici arran de la costa

El més llegit

Un terratrèmol sacseja alguns punts del Baix Empordà

Ha tingut l'epicentre a Cassà de la Selva, tot i que s'ha pogut detectar a Santa Cristina d'Aro o Calonge

1.568 vacunats contra el coronavirus al Baix Empordà mentre les dades s’estabilitzen

Sembla clar que amb l'empitjorament de les dades a Catalunya (i també a Espanya) ja es pot parlar de tercera onada. Però, quin és l'impacte del coronavirus al Baix Empordà ara mateix, quan fa una setmana que s'ha reprès l'activitat laboral i escolar després de les vacances de Nadal?

Un jutjat ordena a l’Ajuntament de Palafrugell que obri un expedient al nou Càmping Calella

La disputa entre els propietaris de la parcel·la embrionària Càmping La Siesta de Calella (la família De Vehí) i els fins l'octubre arrendataris del terreny i responsables de l'activitat (la família Cruz) ha acabat en un jutjat.

La Bisbal denuncia més de vint sabotatges als parquímetres de la vila

L'alcalde, Enric Marquès, defensa passar la gestió a una empresa privada per tal de "millorar el servei"
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

La plataforma Salvem la Pineda d’en Gori ha iniciat una campanya per recollir 500 firmes a favor d’aturar la construcció d’un tercer edifici de grans dimensions, 24 apartaments més arran de costa, a l’última parcel·la urbanitzable de titularitat privada de la pineda. És per això, que demanen a la Generalitat de Catalunya que adquireixi aquest terreny per evitar el que qualifiquen “d’un desastre absolut” si això passés.

Actualment, l’empresa constructora Residencial Cala S’Alguer SL i Certis estan construint dos blocs a la Pineda d’en Gori de gran alçada i dimensions amb 48 apartaments “que tenen un greu impacte negatiu sobre la pineda i a la cala S’Alguer, així com tot el seu entorn, de gran valor ambiental i cultural i declarat Bé Cultural d’Interès Nacional.

Salvem la Pineda d’en Gori lluita des de fa anys per evitar que es construeixin tres edificis d’apartaments en aquest paratge natural de gran interès cultural i paisatgístic a Palamós. Dos dels edificis en construcció estan sota sospita, ja que el jutjat Contenciós Administratiu 2 de Girona estudia el cas.

L’associació Salvem la Pineda d’en Gori de Palamós- que forma part de la plataforma SOS Costa Brava – demana a la Generalitat que compri la tercera parcel·la que s’ha posat a la venda fa prop d’un mes per evitar, així, que ho faci una constructora.“L’objectiu és que el Govern faci efectiu el dret a retracte en el moment en què un constructor es decideixi a adquirir els terrenys per edificar-hi apartaments, tal i com està previst”. D’aquesta manera, es podria evitar construir un altre edifici al costat dels dos que ja estan a punt d’enllestir-se i que, tanmateix, l’entitat ha dut als jutjats de Girona juntament amb la plataforma SOS Costa Brava.

N’ha parlat a Ràdio Capital Zeta Figa, la portaveu de la plataforma:

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Altres notícies