22.5 C
Pals
Dijous, 13 juny 2024
- Publicitat -

S’inicien els treballs de prolongació del carrer Mas Bou de Peratallada

El nou vial permetrà millorar la mobilitat a peu per aquest sector del poble i farà possible que tothom que ho desitgi pugui completar un recorregut circular pel conjunt històric.

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’Ajuntament de Forallac ha iniciat els treballs d’obertura i urbanització del nou tram del carrer Mas Bou de Peratallada que permetrà als vianants observar un nou tram de muralla i fossats medievals. El nou vial s’emplaça al sector dels horts i tindrà un centenar de metres compresos entre el popular Banc del Si No Fos i el pont que hi ha abans d’arribar al carrer de la Riera. Aquesta actuació permetrà transitar per un sector que no s’havia ordenat urbanísticament i quedava pràcticament inaccessible al gran públic, a excepció dels propietaris de les hortes i dels habitatges que hi limiten. És, segurament, el sector més desconegut del sistema defensiu de Peratallada.

L'alcalde, Josep Sala, i el regidor de Patrimoni, Carles FrigolaEl regidor de Patrimoni, Carles Frigola, es mostra molt satisfet per l’inici d’una obra planificada en el planejament general i en la que s’hi ha treballat molts anys des de l’Ajuntament per fer-la realitat. Recorda que es tracta d’una actuació urbanística molt complexa, per l’emplaçament i el seu alt valor patrimonial, i la llarga tramitació administrativa que ha sigut necessària per tal de fer-se amb la titularitat pública dels terrenys afectats.

El nou vial permetrà millorar la mobilitat a peu per aquest sector del poble i farà possible que tothom que ho desitgi pugui completar un recorregut circular pel conjunt històric. Com a valor afegit, l’actuació posarà al descobert restes de muralla i de fossat que es van trobar durant la intervenció arqueològica prèvia a l’obra. Els tècnics ja tenien serioses sospites i indicis que en aquest sector hi havia restes de muralla i fossat, per bé que estaven tapats per terra i vegetació.

El mes de març de 2019 s’hi van realitzar dos estudis arqueològics que en van confirmar la seva existència, a partir de l’excavació de tres rases perpendiculars. No obstant això, aquest dies els treballs d’urbanització estan acompanyats d’una nova intervenció arqueològica que ha posat al descobert nous elements d’interès, al marge dels detectats en les cates arqueològiques de fa dos anys, que estan essent inventariats.

L’actuació prioritza la màxima integració de tots els elements d’alt valor patrimonial en el disseny del nou carrer. Per aquest motiu, l’entrega del vial amb la muralla es farà amb un paviment tou de gespa i a un nivell inferior per permetre el reconeixement de les preexistències històriques. Es mantindrà la continuïtat entre el nucli urbà i la zona d’horts, d’interès tradicional.

L’actuació costarà 171.945,84 euros i està subvencionada íntegrament pel Pla Únic d’Obres i Serveis (PUOSC). A aquest import cal afegir-hi uns 55.000 euros en concepte d’expropiació dels terrenys per fer-hi passar el nou vial.

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Torna la Vall d’Aro Circuit Series amb 3 curses i marxes populars d’estiu

En motiu del desè aniversari es farà la conferència 'Ara o mai' amb de Núria Picas el 17 d’agost.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -