13.3 C
Pals
Dijous, 15 abril 2021
- Publicitat -

Sis nous colposcopis per a la detecció del càncer de coll uterí a la Fundació Hospital de Palamós

S'han obtingut gràcies als diners recollits a la darrera edició de l’Oncotrail

El més llegit

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img

La Fundació Hospital de Palamós té sis nous colposcopis per a la detecció del càncer de coll uterí gràcies a un donatiu de diners recollits a la darrera edició de l’Oncotrail

L’oncotrail és una cursa solidària de 100 km que té com a finalitat recaptar fons per millorar les condicions de vida dels malalts de càncer i els seus familiars. En la darrera edició d’aquesta cursa es van recaptar un total de quasi 288.472 euros, dels quals 174.303 s’han destinat a cobrir necessitats dels diferents hospitals gironins. 

Gràcies al donatiu, la Fundació Hospital de Palamós ha pogut adquirir sis colposcopis: en concret, es tracta espècie de telescopi d’enfocament pròxim que permet al metge veure amb detall regions anormals del coll uterí, a través de la vagina, per poder extreure una biòpsia i enviar-la al patòleg. 

Dels sis colcoscopis, un per serà a l’Hospital de Palamós, i i cinc per als programa d’Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva (ASSIR) dels ABS de Torroella de Montgrí, la BisbalPalafrugell, Palamós i Sant Feliu de Guíxols. 

Més enllà de l’aportació puntual de diners provinents dels donatius de l’Oncotraill’Oncolliga col·labora des de fa anys amb l’Hospital de Palamós per oferir diversos serveis d’ajuda i suport als malalts de càncer i als seus familiars, com per exemple l’atenció psicològica, el banc de perruques solidàries, els grups de gimnàstica, marxa nòrdica, el servei de fisioteràpia a domicili o l’estètica oncològica. 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Palafrugell tornarà a acollir Flors i Violes amb novetats importants

Entre el 30 d’abril el 2 de maig, Palafrugell tornarà a acollir el festival Flors i Violes amb concerts, decoració i un concurs de cant, la gran novetat d'enguany.
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -