8.6 C
Pals
Dilluns, 6 febrer 2023
- Publicitat -

Sobre l’Escola Portitxol de l’Estartit: “esperem que el terreny estigui a disposició al llarg del 2020”

L'alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí, ha assegurat que l'escola s'ampliarà "amb totes les condicions", després de la moció que va presentar l'oposició

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’ampliació de l’Escola de l’Estartit ha estat polèmica aquests dies perquè Ciutadans va presentar una moció perquè l’equip de govern de l’Ajuntament de Torroella (UPM i ERC) va votar en contra de facilitar l’ampliació de l’escola Portitxol de l’Estartit en el ple d’aquest dijous. Ciutadans ha dit que va presentar la moció per reclamar que l’escola s’ampliï, i han denunciat que l’escola “està en un estat de màxima capacitat i quasi supera la pròpia capacitat amb els barracons que tenim instal·lats”, i Pere Cuadros, portaveu de Cs a l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha dit que porten anys “retrassant l’ampliació i necessitem que es faci real, i que ens deixem de paraules i es faci.”

El grup de Ciutadans  al Parlament de Catalunya ha presentat una proposta de resolució parlamentària instant el Govern de la Generalitat a destinar una partida pressupostària per a l’ampliació de l’escola Portitxol, a L’Estartit.

Sobre tot això, l’alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí, ha dit en una entrevista al Supermatí de Ràdio Capital que “no poden governar a base de mocions de l’oposició, i menys quan un Govern té l’amplíssima majoria.” També ha dit que “l’ampliació es farà i amb condicions.”

 

El terreny

El lloc on se suposa que s’ha d’ampliar l’escola, és en un solar de propietat municipal que ocupa des de fa gairebé 30 anys el jardí de l’Hotel Bell Aire de manera il·legal. L’hotel és propietat d’un vocal de l’EMD de l’Estartit del partit Més per l’Estartit, vinculat a UPM.
En aquest solar actualment hi ha un dipòsit de gas soterrat en ús, a tocar del pati de l’escola. Els grups de JuntsxCat, l’Est, Compromís i la CUP van demanar que un cop l’Ajuntament recuperi el solar es pugui dur a terme l’ampliació de l’escola, projectada en aquest espai. El projecte el va fer l’empresa pública GISA l’any 2011 i tot i que hi ha una sentència judicial que avala la propietat municipal, el propietari de l’hotel s’ha  negat a complir-la.

Tots els grups van destacar que l’escola s’està quedant petita. L’escola Potritxol es va inagurar l’any 1991, i actualment uns 250 matriculats i ja s’han d’habilitar alguns espais per fer-los servir d’aula. I les dues línies de P3 estan en barracons per manca d’espais a les aules.

Segons Colomí ha explicat a Ràdio Capital, esperen i suposen que el terreny estigui en disposició del Departament d’Educació al llarg d’aquest any”, però que depèn que les administracions vagin aprovant els acords. Ara mateix, s’està negociant amb Ensenyament i amb la Comissió Provincial d’Urbanisme i quan tothom hagi donat el vistiplau, tirarà endavant.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Els pescadors del Baix Empordà es veuen afectats pel mal temps

Amb les ventades i la mala mar els pescadors del Baix Empordà no podran sortir a feinejar durant els propers dies.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -