6.6 C
Pals
Dimecres, 8 febrer 2023
- Publicitat -

SOS Costa Brava critica que l’Ajuntament de Begur vulgui urbanitzar al Bosc Major i Mas Gispert

El consistori desestima les al·legacions de la modificació del POUM

Temps de lectura: < 1 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

SOS Costa Brava lamenta que l’Ajuntament de Begur impulsi una modificació del POUM per intentar urbanitzar els sectors del Bosc Major i Mas Gispert. Consideren que el 65% dels terrents del Bosc Major tenen pendents superiors al 20% i la Llei d’Urbanisme impedeix construir-hi. A més, un 4% del sector també s’inclou en el PEIN Muntanyes de Begur. Consideren que cal desclassificar els terrenys i reduir l’edificabilitat i el nobre d’habitatges per garantir el caràcter forestal i preservar la biodiversitat. Les entitats ecologistes van presentar al·legacions a la proposta de modificació del POUM el febrer. El consistori, però, les ha desestimat i el 8 de novembre el plenari de Begur va aprovar inicialment el planejament.

Les entitats ecologistes demanen a l’Ajuntament de Begur que revisi de forma urgent el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) del 2003, que no ha estat sotmès a avaluació ambiental. A més, consideren que cal suspendre llicècnies d’obres en sòls urbanitzables que encara no s’hagin desenvolupat i preservar tots els boscos del municipis que estan amenaçats per la urbanització.

Una de les maneres de fer-ho és paralitzant les 6,3 hectàrees del sector del Bosc Major i Mas Gispert que l’Ajuntament de Begur vol urbanitzar amb la modificació del POUM. Es tracta d’una zona boscosa amb una presència d’hàbitats amb interès comunitari. A més, recorden hi ha dos retalls que inclou aquest sector formen part del PEIN Muntanyes de Begur i per tant s’ha de treballar per descatalogar els terrenys.

Per altra banda, SOS Costa Brava recorda que el Pla Director Urbanístic del litoral gironí incloïa els dos dectors com a protegits i demanava la modificació del POUM per reduir l’àmbit i l’edificabilitat. La proposta resultant de l’Ajuntament de Begur s’ha enviat a la comissió territorial d’urbansime de Girona a l’espera de la seva aprovació definitiva.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

24 municipis del Baix Empordà aposten per les comunitats locals d’energia

Aquest foment de les comunitats locals d'energia per part de la Diputació de Girona va començar l'any 2020.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -