10.7 C
Pals
Diumenge, 26 Gener 2020

SOS Costa Brava farà al·legacions al Pla Director perquè “encara es podrien fer més de 15.000 habitatges”

Impulsen una campanya per aconseguir més suports a les al·legacions: faran 15 actes públics (un d'ells al Parlament Europeu) i es reuniran amb institucions i universitats per buscar que s'adhereixin al seu posicionament

El més llegit

Un conductor engolit per una onada al port de Palamós durant el temporal Gloria

Un conductor es troba circulant pel port de Palamós fins que el temporal marítim l'atrapa quan les onades sobrepassen el dic de recer

EN DIRECTE – Inundacions i desbordaments pel temporal Gloria al Baix Empordà

Segueix la cobertura en directe de les conseqüències del temporal Gloria al seu pas pel Baix Empordà, amb el riu Ter i el riu Daró desbordats

Canvis al Parc de Sant Julià de Lòria a Calonge

Es canviaran els jocs infantils actuals i també l'equipament esportiu

VÍDEO: El temporal Glòria es menja la sorra de Calella de Palafrugell

Els passejos marítims de molts municipis estan tancats, pel perill de les fortes onades. Un dels casos és el de Calella de Palafrugell, on l'aigua ha arribat fins les cases i s'ha menjat la sorra

Avui, jornada de neteja del litoral palamosí

Es convoca a tothom qui vulgui a partir de les 16h d'aquesta tarda, a la platja del Castell, per netejar la brossa que ha portat el Gloria
Avatar
Pedro Ruiz Claveriahttps://contrastirigor.wordpress.com
Sóc de Calonge. Redactor a Ràdio Capital de l'Empordà.

La plataforma ecologista SOS Costa Brava (SCB) ha anunciat que presentarà al·legacions al Pla Director Urbanístic de la Costa Brava, ja que el considera “insuficient” i “es queda curt”. Des de SCB, expliquen que celebren que s’hagi aprovat inicialment aquest PDU-CB, però adverteixen que “no treu a la Costa Brava de la zona de perill”.

L’entitat manifesta que està d’acord amb el fet que “els plans directors urbanístics s’adaptin a les estratègies de creixement de població previstes pel Pla Territorial Parcial de les Comarques Gironines” elaborat el 2010, amb el matís que ells consideren que s’haurien de tenir presents estadístiques relatives a habitatges buits, en venda o solars on estigui previst edificar-hi. El balanç del PDU-CB presentat que fan des de SOS Costa Brava l’explica Sergi Nuss, un dels portaveus de l’organització:

En aquest sentit, Nuss ha detallat a Ràdio Capital que el Cens d’Habitatges de l’Institut d’Estadística de Catalunya del 2011 estipula que hi ha més de 22.000 habitatges buits i 14.000 solars on s’hi aixecaran habitatges. En aquesta línia, diuen que l’evolució demogràfica “és més lenta que el que preveu el Pla Territorial del 2010” i que caldrien “més desclassificacions”.

De fet, SCB denuncia que hi hagi cinc municipis que hagin quedat al marge de la desclassificació al Pla Director. Aquests pobles son Palafrugell, Palamós, Calonge i Sant Antoni, Santa Cristina d’Aro i Castelló d’Empúries. Fan èmfasi, especialment, en sectors com la riera dels Molinets de Santa Cristina, Aigua Xelida de Palafrugell, s’Antiga de Begur o les Pinedes de Pals. Segons càlculs de SCB, al quedar al marge de la desclassificació, es permetria “construir més de 15.500 edificis”, que se sumarien als 15.000 que es permeten a altres zones de la Costa Brava. Per això, l’entitat presenta noves al·legacions, que estimen que podran formular fins el dia 5 de març.

Per entrar les al·legacions, SOS Costa Brava inicia la campanya “El Pla Director de la Costa Brava: #ÚltimaOportunitat” per tal que més gent se sumi a aquestes iniciatives. Altres línies per impulsar les al·legacions seran els actes públics, que se n’organitzaran 15. El calendari provisional té fixada una primera data per fer un acte al Baix Empordà, que serà el 10 de gener a Calonge. El 31 de gener i l’1 de febrer serien els dies escollits per a Palafrugell i Begur, respectivament. Els altres actes a la comarca baixempordanesa es farien a Sant Feliu de Guíxols (14 de febrer), Palamós (21 de febrer) i Pals (22 de febrer). També es preveuen actes a nivell provincial, com el que es farà a Girona el dia 28 de febrer, i també arreu del territori català (a l’Ateneu Barcelonès de Barcelona el 24 de gener).

La campanya tancarà amb la presència de SOS Costa Brava al Parlament Europeu. Des de l’entitat, preveuen reunir-se amb grups parlamentaris de l’Eurocambra i amb un lobby ecologista. La data establerta és el 9 de març.

Finalment, una altra acció per “dinamitzar” la campanya serà la trobada amb diverses organitzacions i institucions, com ara l’Institut d’Estudis Catalans o el Consell Assessor del Desenvolupament Sostenible, també amb col·legis professionals (d’ambientòlegs, arquitectes…) i amb universitats per “explorar si es podrien adherir” al posicionament de SOS Costa Brava sobre aquest Pla Director.

Últimes notícies

El baix-empordanès Enric Auquer guanya el Goya al millor actor revelació

L'actor de Verges Enric Auquer guanya el Goya al millor actor revelació i el dedica a totes les antifeixistes del món.

Primera Llista – 25 gener 2020

Escolta les 40 cançons més importants de la setmana amb en Marc Clapés.

L’aigua de la Bisbal ja torna a ser potable

No hi ha cap mena de contaminació microbiològica: els resultats d’avui són inferiors a 1 NTU

Ràdio Capital lidera la cobertura informativa del pas del temporal Glòria al Baix Empordà

La tasca informativa de Ràdio Capital en la cobertura del pas del Glòria pel Baix Empordà ha comptat amb el favor de l'audiència de tots els nostres canals, superant així tots els rècords assolits anteriorment.

Los Secretos i Coque Malla se sumen al Festival de la Porta Ferrada

El Festival de la Porta Ferrada presenta el concert de Los Secretos & Coque Malla. Entrades ja a la venda.

Més notícies