Al Capone, és sentenciat a 11 anys de presó per evadir impostos

Al Capone, va ser un gàngster nord-americà que va aconseguir fama durant la Llei Seca, als anys 20 i començament dels 30.

Tot i que Capone sempre feia negocis per mitjà d’homes de palla i no hi havia registres que el relacionessin, les noves lleis promulgades l’any 1927, van permetre al govern federal perseguir al gàngster per evadir impostos, la millor que tenien per empresonar-lo. Va ser perseguit per l’Agència de Prohició amb Elliot Ness i els seus Intocables, que van ser capaços de trobar rebuts de Capone per joc il·legal.

El procés i l’acusació va tenir lloc l’any 1931, quan Capone va ser declarat culpable de cinc dels 23 càrrecs i sentenciat a 10 anys en una presó federal. Va passar la gran part dels seus darrers anys, tancat a l’hospital de la presó d’Alcatraz, probablement a causa d’una sífilis sense tractar que havia agafat de jove. Finalment va ser alliberat l’any 1939, totalment arruïnat i molt dèbil. Es va retirar a casa seva, on va morir l’any 1947.

Els membres del COI designen la ciutat de Barcelona com a escenari dels Jocs Olímpics del 1992

L’any 1986 a Lausana i dins del marc de la 91a sessió del COI, Barcelona va ser escollida la ciutat organitzadora dels Jocs, per davant de París.

L’encarregat de llegir el nom de la ciutat va ser el president del COI, Joan Antoni Samaranch, que va pronunciar la famosa frase « À la ville de Barcelona»

Barcelona va començar a preparar la seva candidatura el maig de 1981, quan l’alcalde de la ciutat, Narcís Serra va sol·licitar al Rei, l’autorització per organitzar els jocs de 1992. Amb l’arribada de Pasqual Maragall a l’alcaldia, el projecte va continuar amb més força i des del Govern de la Generalitat també es va donar un intens suport a aquesta iniciativa.

Van participar més de 9000 atletes i uns 60.000 voluntaris.

Neix el cantant de Fugees, Wyclef Jean

Ho va fer l’any 1969 a Haití i amb 9 anys ja començava a tocar la guitarra i a estudiar en un institut exclusiu per gent negra. L’any 1987, al costat del seu amic Pras i Lauryn Hill van formar un grup, Tranzlator Crew, abans de fer-ho com a Fugees.

El primer èxit els hi va arribar l’any 1996 amb The Score, el seu segon disc, on s’hi inclouria una particular versió del tema de Roberta Flack, Killing me softly with his song, que va propulsar el disc, que va assolir vendes milionàries, així com dos premis Grammy.
Curiosament el segon va ser també el seu últim disc, en excepció de dos grans èxits que van editar anys més tard.
El 1997 cada un dels seus membres va iniciar carreres en solitari, i Jean l’hem pogut escoltar col·laborant amb artistes com Santana o Shakira.